3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Çamlıyayla'nın su sorunu çözülüyor

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde yaşanan içme suyu sorununun çözümü noktasında somut adımlar atılıyor. İlçeye bağlı toplam 18 köyün su probleminin çözüme kavuşturulması için hazırlanan proje kapsamında bölgede keşif yapıldı.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Mersin Milletvekili Ömer İnan, Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Karagözlü, Çamlıyayla Belediye Başkanı Mehmet Tepebağlı, Mersin İl Genel Meclisi Başkan Vekili Adem Serin'den oluşan bir heyet, Çamlıyayla'ya bağlı toplam 18 köyü yakından ilgilendiren içme suyu projesi için bölgede incelemelerde bulundu.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait helikopterle bölgeye gelen heyet, daha sonra 2 bin 834 metre yükseklikteki Karakapı mevkisine iniş yaptı. Burada yaylaya çıkan vatandaşlarla bir araya gelen Ömer İnan ve Vali Hüseyin Aksoy başkanlığındaki heyet, bölgedeki Yörükler ile de sohbet etti.

Gazetecilerin içme suyu konusundaki sorularını yanıtlayan AK Parti Mersin Milletvekili Ömer İnan, Karakapı'nın yüksekliği nedeniyle ulaşım sorunu yaşandığının altını çizerek, bu kapsamda da helikopterle bölgeyi havadan incelediklerini söyledi. İnan, saniyede 200 litre suyun aktığı bölgedeki kaynak suyun 60 litresini alarak, gerekli arıtım işlemlerinin ardından söz konusu köylere içme suyu olarak dağıtımını gerçekleştireceklerini belirtti.

Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte ilçede içme suyu sorununun tamamen çözüleceğinin altını çizen İnan, "AK Parti Hükümeti tarafından, yaklaşık 2 yıl önce başlatılan KÖYDES Projesi ile birlikte; asfaltsız köy yolu, susuz köy kalmayacak. Buna ek olarak şunu da söyleyebiliriz; artık elektriksiz köy de kalmayacak. Tüm bunları 2 yıllık bir zaman diliminde gerçekleştireceğiz" dedi.

Zaman içerisinde köylerin altyapı sorununu da çözüme kavuşturacaklarını vurgulayan İnan, geçmiş hükümetlerin en önemli sorunları arasında yer alan; yol, su, elektrik gibi sorunları çözemediğini, ancak AK Parti Hükümeti'nin söz konusu sorunları tek tek çözüme kavuşturduğunu kaydetti.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy da, "Çamlıyayla İçme Suyu Projesi"nin keşif aşamasında olduğunu ifade ederek, proje için gerekli olan ödeneğin de yapılacak olan incelemelerin ardından belirleneceğini, ancak şu andaki tahmini rakamın da 5 milyon YTL olduğunun bilgisini verdi.

Vali Aksoy, yapılacak yatırımla birlikte Çamlıyayla ve ilçeye bağlı toplam 18 köyün içme suyu probleminin çözüleceğini belirterek, 35 kilometrelik bir mesafeden gelecek olan içme suyunun da, 7-8 yıllık bir zaman diliminde amorti edileceğini, bu kapsamda da bölge insanına çok önemli bir hizmetin verilmiş olacağını savundu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 14:08:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman yılmaz IP: 78.163.60.xxx Tarih : 23.08.2008 02:01:06

ülkenin haline bak yolsuzlıktan aylarca hapis yatan adem serin su sorunu çözecek.gerçi bu yorumu yayınlamazsınız ama