4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Çanakkale Zaferi kutlanıyor

ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 95. YILDÖNÜMÜ

Mersin'in Tarsus ilçesinde, Çanakkale Zaferi'nin 95. yıldönümü müzeye dönüştürülen kahraman Nusret Mayın Gemisi ve Çanakkale Zaferi Kültür Parkı'nda kutlandı.

Törenlere, Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Tarsus Garnizon Komutanı Yarbay Abdulkadir Yavuz, Akdeniz Bölge Komutanlığı Deniz Kıdemli Albay Fahrettin Serkan Türkez, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, askeri erkan, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Kutlama programları ilk olarak Tarsus Şehitliğinde yapıldı. Burada yapılan kutlamalarda, çelenk sunumun ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından şehitlikte dua okunup, mezarlara çiçek bırakılmasıyla son buldu.

Cumhuriyet alanındaki tören de ise çelenk sunum, saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemi belirten şiirler okundu. Buradaki töreden sonra katılımcılar Çanakkale Zafer parkı Nusret mayın gemisine geçildi. Buradaki törende ise protokol Nusret Mayın Gemisinde Nusret mayın gemisini anlatan slayt gösterisini izledi. Daha sonra Nusret Mayın Gemisi Müzesi gezildi.

Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi’nin bir destan olduğunu söyledi. Gödekmerdan, “Türk milletinin tüm dünyaya unutulmaz bir zafer armağan ettiği günün yıldönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve aziz şehitlerimizin manevi huzurlarında onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun mekanları cennet olsun” dedi.

Törenler daha sonra 75. Yıl Kültür merkezi'nde devam edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 12:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?