3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Canlı bomba sahte kimlikli çıktı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, dün meydana gelen bombalı saldırıda teröristin hedefi ve çıkış noktası hakkında kesin bir bilginin olmadığını belirterek, "Üzerinden sahte kimlik çıkan teröristin gerçek kimliğinin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor" dedi.

Aksoy, Valilik Toplantı Salonu'nda, gazetecilerin dün meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili sorularını yanıtladı. Gözne otoban çıkışında Bölge Trafik İstasyonu'nun önünde güvenlik güçlerince araca "dur" ihtarı yapıldığını, ancak aracın durmadan devam ederek, daha ileri noktadaki polis barikatı önünde otomobili infilak ettirdiğini hatırlatan Aksoy, "Bu olay neticesinde toplam 13 polis memuru yaralandı.

Bu polisler Mersin Devlet Hastanesi ve Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Şu anda Devlet Hastanesi'nde 1 polis memuru, Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ise 4 polis memurunun tedavileri devam ediyor. Tıp Fakültesi'nde yatan 4 polis memurundan 3'ü bugün taburcu edilecek, diğerinin tedavisine bir müddet daha devam edilecek. Devlet Hastanesi'nde yatan polis memurunun da Ankara GATA Hastanesi'ne sevki söz konusu. Bu polis memuru arkadaşımız helikopterle Ankara'ya götürülecek. Onun da hayati tehlike anlamında çok ciddi bir durumu olmadığını doktorlar ifade ediyor, fakat bir olumsuz durumla karşılaşmamak adına bir helikopterle Ankara'ya sevk edilmesi planlanıyor" dedi.

Olayla ilgili olarak Şanlıurfa'da 3 kişinin gözaltına alındığı yönündeki iddiaları da cevaplandıran Aksoy, "Bu araç Gaziantep plakalı. Araçla ilgili olarak Gaziantep'te incelemeler yapılıyor. Şu aşamada açıklanabilecek bir neticeye ulaşılmış değil. Ama konu bütün ayrıntıları ile sürdürülüyor" diye konuştu.

Aksoy, aracın Diyarbakır'dan bu yana takip edildiği ve hedefinin Emniyet Müdürlüğü olduğu iddialarına ise, "Bizde Diyarbakır'dan geldiği yönünde bir bilgi yok. Tabii ki, hedefin Emniyet Müdürlüğü veya başka bir alan olma durumu olabilir. Hedef tabii ki Mersin. Ama hedefin neresi olacağı konusunda kesin bir yer söylemek zor. Ama Emniyet Müdürlüğü de bu hedeflerden biri olabilirdi" diye cevap verdi.

Vali Aksoy, teröristin kimliği konusundaki bir soruya ise, olay yerinde yapılan incelemede bir kimlik bulunduğunu ancak bu kimliğin sahte olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Şahsın gerçek kimliğine ulaşma adına Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Aksoy, olay yerinde toplanan delillerin ilgili yerlere gönderildiğini, tespit yapıldığında açıklanacağını kaydetti.
Teröristin üzerindeki düzeneğin ne şekilde olduğu yönündeki çalışmaların da devam ettiğini belirten Aksoy, patlayıcının, tahrip gücü yüksek plastik patlayıcı olduğunu, ancak cinsinin incelemelerin tamamlanmasının ardından belirlenebileceğini ifade etti.

Özellikle emniyet teşkilatına teşekkür etmek istediğini belirten Aksoy, şöyle konuştu:

"Bu oldukça güzel bir çalışma. Kent merkezine girmeden kontrol noktasında şüphelenilen bir araç tespit edilerek ortaya çıkarıldı. Tabii ki, bu patlama olmadan kişi ve araç alınabilseydi çok daha anlamlı olabilirdi, ama bu da oldukça sevindirici ve güzel bir çalışma. Ben başta Emniyet Müdürümüz olmak üzere görev alan bütün arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum, yaralanan arkadaşlara acil şifalar diliyorum."
Aksoy, şu anda aracın çıkış noktası konusunda somut bir bilgi bulunmadığını, ancak Mersin polisinin il sınırları içinde takibe aldığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 12:51:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ege can IP: 78.177.53.xxx Tarih : 20.08.2008 20:24:14

allah pkk ıslah etsin