4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Canlı hayvan ithalatı sürüyor

URUGUAY'DAN CANLI HAYVAN İTHALATI DEVAM EDİYOR

Et ve Balık Kurumu (EBK) tarafından kasaplık hayvan ithalatı kapsamında gerçekleştirilen ihaleye bağlı olarak Uruguay'dan ithal edilen canlı hayvanlar, deniz yoluyla Mersin Limanı'na getirildi.

Yaklaşık 22 gün önce Uruguay'ın Montevideo Limanı'ndan yola çıkan ve içerisinde 6 bin 223 adet Angus ve Hereford cinsi büyükbaş canlı hayvanın bulunduğu Panama bandıralı 'Zein-1' adlı gemi, dün akşam saatlerinde Mersin Limanı'nda demirledi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Mersin Veteriner Sınır Kontrol Noktası ile Akdeniz İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bağlı veteriner hekimlerce söz konusu gemide çalışma başlatılırken, canlı hayvanların nakliyesinde kullanılacak kamyon ve TIR'lar da dezenfekte işlemi yapıldıktan sonra limana alındı. Dün akşam başlayan tahliye işlemleri bugün de devam ederken, hayvanların EBK'ya ait Adana, Ankara ve Diyarbakır'da yer alan et kombinalarına gönderileceği bildirildi.

Canlı hayvan ithalatı ve tahliye işlemleriyle ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan lojistik firması yetkilisi Sedat Hallaç, Mersin'e geride bıraktığımız temmuz ayında yine Uruguay'dan içerisinde 8 bin 280 adet Angus cinsi büyükbaş canlı hayvan ithalatı yapıldığını hatırlattı. Angus ve Hereford cinsi sığırların etinin oldukça verimli olduğunu kaydeden Hallaç, bu kapsamda ithalat çalışmalarının önümüzdeki dönemde de devam edeceğini, buna bağlı olarak da iç piyasada et fiyatlarının düşeceğini vurguladı.

Uruguay'dan ithal edilen 6 bin 223 adet büyükbaş canlı hayvanın Kurban Bayramı ile ilgili herhangi bir bağının olmadığını ancak söz konusu ithalatın canlı hayvan fiyatlarına da olumlu yansıyacağına inandığını kaydeden Hallaç, bu hayvanların 400-450 adet kamyonla belirlenen noktalara dağıtılacağını ve et ithalatının 2012 yılı sonuna kadar devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan, gemiyle Uruguay'dan Türkiye getirilirken hayvanlardan 14'ünün yolda telef olduğu bildirildi.

URUGUAY'DAN CANLI HAYVAN İTHALATI DEVAM EDİYOR
URUGUAY'DAN CANLI HAYVAN İTHALATI DEVAM EDİYOR
URUGUAY'DAN CANLI HAYVAN İTHALATI DEVAM EDİYOR
URUGUAY'DAN CANLI HAYVAN İTHALATI DEVAM EDİYOR
URUGUAY'DAN CANLI HAYVAN İTHALATI DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 15:02:04
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 22:13:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?