2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Canlı yayında evlenme teklifi!

Mersin'de bir polis memuru, yerel bir radyoda katıldığı canlı yayın programında 3 yıldır birlikte olduğu sevgilisine evlenme teklifi yaptı.

Sevgilisinin teklifini arkadaşı ile gittiği bir kafede radyodan dinleyen üniversite öğrencisi genç kız, büyük bir şok yaşarken, şaşkınlığını uzun süre üzerinden atamadı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Çetin Çelik (28), çocukluğunu Diyarbakır'da birlikte geçirdiği ve son 3 yıldır büyük bir aşk yaşadığı Mersin Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Filiz Can'ı (21) görmek için 3 gün önce Mersin'e geldi.

Evlilik planları yaptığı sevgilisine Mersin'e gelmeden önce ilginç bir evlilik teklifi yapmayı düşünen Çelik, arkadaşı Özcan Karakoyun ile birlikte Metropol İş Merkezi önünden geçerken, Metropol Radyo'nun tabelasını gördü. O an sevilisine radyodan
evlilik teklifi yapma fikrini aklından geçiren Çetin Çelik, arkadaşının da desteği ile radyo yöneticileriyle görüşerek düşüncesini aktardı.

Metropol Radyo yönetiminden olumlu yanıt alan Çelik, planının sağlıklı bir şekilde işlemesi için sevgilisinin kız arkadaşı Gülistan Yakut'tan destek istedi. Yakut'tan, ertesi gün saat 15.00'da katılacağı canlı yayın programı sırasında sevgilisi Filiz Can'ı bir kafeye götürerek Radyo Metropol'ü dinlemesini sağlamasını isteyen polis memuru Çetin Çelik, büyük sürpriz için hazırlıklarına başladı.

Çelik, ertesi gün tam söz verdiği saatte Radyo Metropol stüdyolarında yerini alırken, Gülistan Yakut da, polis memurunun sevgilisi Filiz Can'ı ikna ederek bir kafede çay içmeye götürdü. Radyoda Raşit Doğan'ın sunduğu "Türkü Harmanı" programına katılan Çetin Çelik, önce sevdikleri için Yavuz Bingöl'den "Baharım Sensin" parçasını istedi. Çelik daha sonra, programa katılış amacını açıklayarak, bir ömür boyu beraber olmak istediği sevgilisine canlı yayında "Benimle evlenir misin?" dedi.

Çelik'in canlı yayındaki bu teklifi stüdyodaki radyo çalışanları arasında da sevinçle karşılanırken, her şeyden habersiz bir halde kafede çay içip radyoyu dinleyen Filiz Can, duydukları karşısında büyük bir şok yaşadı. Kameralar tarafından kaydedildiğinin farkına bile varamayan üniversite öğrencisi genç kız, bir yandan gülerken, bir yandan da eliyle yüzünü kapatmaya çalıştı. Olayın şaşkınlığını uzun süre üzerinden atamayan Filiz Can, mutluluğunu yanındaki arkadaşı Gülistan Yakut'a sarılarak paylaştı.

"İnanmıyorum, şu an şoktayım. Çok mutluyum" diyerek duygularını ifade etmeye çalışan Filiz Can, sevgilisinden evlenme teklifi beklediğini, ancak bu teklifin bu şekilde olacağını aklının ucundan bile geçirmediğini söyledi.

Yaşadığı bu anın gerçek olup olmadığından şu anda halen emin olamadığını ifade eden Can, "Hayatımın en güzel anı benim için. Evet bu teklifi 3 yıldır bekliyordum. O yüzden kabul etmemem için hiçbir sebep yok" diye konuştu.

Filiz Can, bu anın ileride çocuklarına anlatabileceği büyük bir anı olduğunu sözlerine ekledi. Canlı yayında yaptığı evlenme teklifine, sevgilisi Filiz Can'ın cep telefonu ile arayarak "evet" yanıtını vermesiyle dünyanın en mutlu insanı olan Çetin Çelik, en kısa sürede evlilik hazırlıklarına başlayacaklarını söyledi. Aralık ayında nişan yapmayı planladığını kaydeden Çelik, askerden sonra da evlenmek istediğini belirtti.

Böylesine ilginç bir evlenme teklifi yapma fikrini uzun süredir düşündüğünü söyleyen Çelik, "Filiz, her şeyi ayrıntısına kadar inceleyen ve aynı zamanda çok zeki bir insan. Açıkçası ben eskiden böyle şeyleri düşünmeyen, çok vurdum duymaz bir insandım. Konuşmalarımızda zaman zaman 'ileride bir gün bana evlenme teklif edersen nasıl bir teklifte bulunursun?' diye soruyordu. Ben klasik şeyler düşünüyordum. Ama bunu yaparsam onu üzeceğimi düşündüm ve 'nasıl bir evlenme teklifinde bulunabilirim' diye düşünmeye
başladım. Paraşütü düşündüm, uçakta yapmayı düşündüm, İstanbul'da Kız Kulesi'nde düşündüm. Sonra Mersin'e geldiğimde Kızkalesi'ne gidip orada evlenme teklifinde bulunabilirim diye düşündüm. Ancak buradan geçerken radyoyu görünce birden bu fikir aklıma geldi" dedi.
Filiz ile Diyarbakır'da çocukluktan bu yana arkadaş olduklarını, ancak ilk kıvılcımın 3 yıl önce kız kardeşinin düğününde başladığını anlatan Çelik, "Biz yıllardır arkadaştık. Diyarbakır'da birlikte büyüdük. Üniversiteyi bitirdikten sonra işsiz kaldım. O beni sürekli teselli ediyordu. Kız kardeşimin düğünü vardı. Biz onunla bir kenarda oturmuştuk, o sırada elimi omzuna attım. O da elimden tuttu ve kıvılcım orada başladı. Ertesi gün zaten çıkmaya başladık. Zamanla bu sevgimiz artarak devam etti. Benim
İstanbul'da onun da Mersin'de olmasından dolayı ayrı kaldık, ama birbirimizden kopmadık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 10:48:45
Güncelleme :29 Kasım 2008 Cumartesi 10:54:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?