4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Çantayla değil, robotla ilgilendiler

Mersin'de bir alışveriş mağazası önüne bırakılan okul çantası şüpheli bulununca, bomba imha uzmanları tarafından uzaktan kumandalı robot ile patlatıldı. Vatandaşlar, patlatılan çantadan çok, onu patlatan robotla ilgilendi. 

Olay Kuvay-i Milliye Caddesi üzerendeki bir alışveriş merkezinin önünde meydana geldi. Kaldırıma bırakılan okul çantasını gören vatandaşlar içinde bomba olabileceği düşüncesi ile polise haber verdi. Olay yerine gelen polis çevrede güvenlik önlemleri aldı. Çağırılan bomba imha uzmanları çantayı kontrol ettikten sonra uzaktan kumandalı robot ile kontrollü olarak patlatmaya karar verdi. 

Vatandaşların bakışları arasında çantaya yaklaşan bomba imha robotu çantayı patlattı. Çantadan giyim eşyası çıkarken, vatandaşlar uzaktan kumandalı robot çevresine toplandı. Görevli uzman polisler tarafından robot getirildiği araca konulmaya çalışırken vatandaşlarda robotu ilgi ile izledi. Vatandaşlar robotu ilgi ile izlerken bazı vatandaşlar da, "Teknoloji yani. Japonlar yapmış" diye espri yapmaktan kendilerini alamadı. Robot getirildiği araca yerleştirilirken, vatandaşlar da olay yerinden dağıldı.
.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2006 Pazar 23:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?