5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Caretta carettalar umut oldu

CARETTA CARETTALAR YAT LİMANINI MESKEN TUTTU

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kumkuyu beldesindeki yat limanında yumurtadan çıkmaya başlayan Caretta Caretta deniz kaplumbağaları turizmcilerin umudu oldu.

Erdemli'deki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ile Kocahasanlı ve Limonlu belde sahillerinde yumurtadan çıkan Carnetta Caretta yavruları turizmcileri umutlandırıyor. Yerli ve yabancı turistlere haftalık yat turu düzenleyen işletmeci Ali Aşarsoylu, "Liman içinde büyüklü küçüklü yaklaşık 10 tane Caretta Caretta var. Liman dışında da onlarcasına rastlamak mümkün. Deniz kaplumbağaları bölgeyi adeta mesken tuttular" dedi.

Caretta Carettaların yurt dışından gelerek yat limanı içinde konaklayan lüks yat sahiplerinin ve turistlerin ilgisini çektiğini ifade eden Aşarsoylu, "Yat turlarında insanlar bu canlılarla karşılaşınca büyük sevinç yaşıyorlar. Kameralarına kaydedip yakınlarına izletiyorlar. Bölgeyi gezmek ve bu ender canlıları görmek isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu hayvanlara sahip çıkıyoruz. Çünkü turizmi canlandıracağına inanıyoruz" diye konuştu.

Bölgenin turizminin gelecek için umut verdiğini, bu sebeple Kumkuyu'ya geldiklerini anlatan Aşarsoylu, "Bölgenin doğal yapısı turizm açısından büyük değere sahip. Carettalar ise bu değeri katlıyor. Liman içindeki yatların altında biriken yosunlarla beslenmeye ve limanı çevreleyen dağlardan gelen kaynak sularının tadını çıkarmaya gelen Caretta Carettalar zaman zaman da yat sahipleri tarafından besleniliyor. Bir bakıma limanın maskotu oldular. Yatçıların konaklama tercihini de buraya kaydırdılar" dedi.

Beldelerinde ilk kez bu kadar çok Caretta Caretta'nın görüldüğünü belirten Kumkuyu Belediye Başkanı Ömer Sezer de, "Denizimizin temiz olduğunu bundan daha güzel anlatamazdık. Bu canlılar da bunun farkına vardılar. Bu yıl denizlerimizi süsleyen bu canlılar bizim turizmdeki beklentilerimizi arttıracak, büyük bir şans olacak" şeklinde konuştu.

CARETTA CARETTALAR YAT LİMANINI MESKEN TUTTU
CARETTA CARETTALAR YAT LİMANINI MESKEN TUTTU
CARETTA CARETTALAR YAT LİMANINI MESKEN TUTTU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 10:15:01
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 11:46:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?