4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Caretta carettalar yumurtalarını bıraktı

caretta carettaNesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan caretta carettalar, Mersin'in Anamur İlçesi'nde, kaymakamlığın da aldığı önlemler sayesinde 35 ayrı noktaya yumurta bıraktı. 

Anamur Kaymakamlığı'nca bu yıl kurulan Caretta Carettaları Koruma Timi'nin başarılı çalışmalarına paralel olarak, Ören Beldesi, Dragon Çayı ve Mamure Kalesi civarı ile Pullu mevkiinde 35 ayrı noktaya caretta carettalar tarafından yumurta bırakıldığı tespit edildi. Her yuvaya 40'a yakın yumurta bırakan caretta carettalar, 45 ile 60 gün arasında kuluçkada kalıyor. Kuluçka döneminin tamamlanmasıyla yaklaşık bin 400 caretta caretta dünyaya gelecek. 

Caretta caretta üreme sahası ilan edilen Ören ve Pullu arasında denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirten yetkililer, "Doğanın sürekli bozulması nedeniyle caretta carettalar sahillere çıkmaz oldu. Bunun nedeni sahillerin aydınlık ve gürültülü olması. Bunlar için önlem alıyoruz. 2005'e oranla 2006 yılında sahillerimize daha çok caretta carettanın çıkması için çalışacağız. Amacımız Anamur kıyılarını caretta carettalara açmaktır" dedi.
.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2006 Cuma 09:58:34
Güncelleme :24 Haziran 2006 Cumartesi 10:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?