4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Caretta hayata döndürüldü

MERSİN'DE KAPLUMBAĞA KURTARMA OPERASYONU

Mersin'de balıkçıların ağına takılıp başından yaralı olarak sahile vuran Caretta Caretta türü deniz kaplumbağası, Çevre Müdürlüğü ve Mersin Üniversitesi görevlilerinin yoğun çalışmasıyla kurtarılarak hayata döndürüldü.

Merkez Mezitli ilçesi Viranşehir sahilinde vatandaşlar tarafından başından yaralı olarak bulunan Caretta Caretta için Çevre İl Müdürlüğü ekipleri seferber oldu. Vatandaşların ihbarı ile yaralı deniz kaplumbağasının kurtarılması için harekete geçen İl Çevre Müdürlüğü ekipleri, Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden 3 uzmanın da desteği ile sahilde hareketsiz duran dev kaplumbağayı bir aracın arkasına koydu. Bu arada kaplumbağanın doğal yaşam alanına dönünceye kadar bakımının

yapılabilmesi amacıyla 3 bin liraya satın alınan balıkçı teknesi de havuz görevi görebilmesi için deniz suyu ile dolduruldu. Yaralı kaplumbağa daha sonra Çevre Müdürlüğü'ne ait Davultepe Mahallesi'ndeki tedavi merkezine götürüldü. Yaklaşık 25 yaşında olduğu tahmin edilen kaplumbağa, başına yapılan cerrahi müdahalenin ardından tedavi altına alındı. Balıkçı teknesinde tedavisi süren Caretta Caretta türü deniz kaplumbağasının tamamen iyileştikten sonra doğal yaşamına bırakılacağı ifade edildi.

Mersin İl Çevre ve Orman Müdürü Ökkeş Bahadır, deniz kaplumbağalarının üreme mevsimi olduğundan zaman zaman sahillerde bu tür yaralanmaların meydana geldiğini belirterek, "Nasıl yaralandığını bilemiyoruz ama karaya vuran bu kaplumbağa ekiplerimiz tarafından alınarak, hastanemiz henüz açılmadığı için bir teknede tedavi altına alınmıştır. Bu konuda yurt dışında eğitim gören veteriner hekim arkadaşımız gerekli müdahaleyi yapmıştır. Bakanlığımızın ve Çukurova Kalkınma Ajansı'nın desteği ile bir hastane

projemiz var. Çalışmalara başlandı. Hastanenin faaliyete geçmesi ile bu tür yaralanan kaplumbağalar bu hastanemizde tedavi edilecektir" dedi.

MERSİN'DE KAPLUMBAĞA KURTARMA OPERASYONU
MERSİN'DE KAPLUMBAĞA KURTARMA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 10:09:04
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 11:12:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?