2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Caretta ölüleri sahile vurdu

Mersin ve Bozyazı ilçesinde 2 caretta caretta kaplumbağası ölü olarak sahile vurdu. Koruma altındaki kaplumbağaların ölüm nedeni anlaşılamadı.

Edinilen bilgiye göre, Adnan Menderes Bulvarı sahil kesiminde vatandaşlar tarafından fark edilen 1 caretta caretta, denizden çıkarılarak belediye yetkililerine haber verildi. Bir kaç gün önce öldüğü anlaşılan 60 kiloluk dev kaplumbağa daha sonra olay yerine gelen Ortadoğu Teknik Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi görevlilerince incelendi.

Nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altında bulunan caretta carettanın ölüm nedeninin anlaşılması için çalışma yapılacağı öğrenilirken, dev kaplumbağa gömülmek üzere belediye görevlilerince kamyonete yüklenerek götürüldü.

Öte yandan Bozyazı ilçesinde de 1 caratta caretta yavrusu sahilde ölü bulundu. Çocuklar tarafından bulunan caretta carettanın burnundan kan geldiği görülürken, ölüm nedeni anlaşılamadı. Bozyazı'da son 1 ay içinde 3 caretta carettanın sahilde ölü olarak bulunduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 16:42:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hatice öznur tol IP: 88.229.225.xxx Tarih : 5.07.2008 16:54:48

bence bu ölüleri toplamalı çünkü bir çok insan denize girmektedir bu yüzden insanlar denizden tiksinebilir.ama daha da önemlisi ölüleri insanlara zarar verebilir