5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Carettaların üreme alanı temizlendi

Caretta caretta türü yeşil deniz kaplumbağalarının Türkiye'deki 20 üreme alanından biri olan Mersin'in Kazanlı sahilleri çevreciler tarafından temizlendi.

Mersin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün koordinesinde Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından yürütülen sahil temizliğine çok sayıda çevreci katıldı. Merkez ilçe Akdeniz'e bağlı Kazanlı Mahallesi'nin kıyı şeridinde 1999 yılında başlatılan çalışmaların son ayağına Akdeniz Belediyesi de destek verdi.

Korkut Ata Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Aşkın Hasan Uçar, Kazanlı sahillerinin nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Chelonia Mydas olarak da bilinen yeşil deniz kaplumbağaları açısından önemli bir üreme alanı olduğunu belirterek, özellikle denizden gelen atıkların caretta caretta yuvaları açısından önemli bir tehdit oluşturduğunu vurguladı. Gerek sahildeki, gerekse de deniz içindeki çöplerin yapılan çalışmalar kapsamında 5 günlük bir zaman diliminde temizleneceğini belirten Uçar, bunun için 5 işçinin düzenli olarak görev yapacağını söyledi.

Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Altuntaş ise, Kazanlı sahilinde bulunan caretta carettaların üreme alanlarında temizlik yapılması noktasında gerekli desteği verdiklerini ve bu desteğin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini kaydetti. Altuntaş, ortaya konulan çalışmaları doğanın ekolojik dengesinin korunması anlamında önemsediklerini ve bunun için çalışmalara bizzat katıldıklarını sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 14:15:23
Güncelleme :13 Temmuz 2009 Pazartesi 17:23:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?