30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Carmen sahneye çıktı

MERSİN 10. ULUSLARARIS MÜZİK FESTİVALİ

Flamenko dansının en büyüğü olarak gösterilen, İspanyol Aida Gomez ve grubu, 10. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında, yeni prodüksiyonları 'Carmen'i sanatseverlerle buluşturdu

Mersin Kültür Merkezi'nde sahne alan grup, muhteşem bir gösteri sundu.

'Carmen' isimli son prodüksiyonları ile dünya turnesi kapsamında Mersin'e gelen grup, Bizet'in unutulmaz 'Carmen' operasının müzikleri ile özenle hazırlanmış bir koreografi sunarken, Jose Antonio Rodriguez tarafından gösteriye özel bestelenmiş Flamenko eserleri ile de sahneyi topuk sesleriyle doldurdu.

Aida Gomez, genç ve çok başarılı bir ekipten oluşan dans grubu ile birlikte herkesin bildiği klasik hikayeyi coşkulu, şehvetli ve aşk dolu bir yorumla adeta dans şölenine çevirdi. Salonu kapasitesinin üzerinde dolduran seyirciler, gösteri bitiminde sanatçıları ayakta alkışladı.

Küçük yaşta İspanyol klasik dansı üzerine çalışmalarına başlayan Aida Gomez, yıllarca önemli eserlerde pek çok ünlü sanatçı ile yaptığı çalışmalardan sonra grubunu kurarak kendi prodüksiyonlarını yapmaya başladı. İspanya Kültür Bakanlığı onu İspanyol Ulusal Balesi için sanat yönetmeni seçti ve ulusal balenin başındaki en genç sanat direktörü oldu. 2001 yılında kendi prodüksiyon şirketini kuran Gomez, Carmen'den önce her biri farklı ödüller kazanan çok başarılı eserler de üretti.

2007 yılında Avrupa'nın saygın festivallerinin yer aldığı Avrupa Festivaller Birliği'ne (EFA) kabul edilen Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Sanat Etkinlikleri Derneği organizasyonu, Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve Mersin'deki sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

MERSİN 10. ULUSLARARIS MÜZİK FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2011 Cumartesi 13:24:04
Güncelleme :7 Mayıs 2011 Cumartesi 13:28:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?