4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Çarşaf' eylemi çarpıtıldı

CHP'Lİ KADINLARIN 'ÇARŞAF' EYLEMİ

CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, dün Kadın Kolları Başkanlığı'nca düzenlenen basın açıklamasında yırtılan siyah bezlerin, kadınların giydiği çarşafı değil, ülkenin üzerine çöken kara bulutları simgelediğini savundu.

Şanlı, eylemi gerçekleştiren Kadın Kolları Başkanı Havva Ongunsel ile yönetim kurulunun disipline sevk edildiğine de belirtti.

Şanlı, yaptığı açıklamada, dün ve bugün 'Mersin'de çarşaf eylemi' başlığı ile yayınlanan haberlerin, bazı basın ve yayın organlarınca kamuoyuna çarpıtılarak sunulduğunu ileri sürdü. Yırtılan siyah bezlerin, kadınların giydiği çarşaf olmadığını, ülkenin üzerine çöken kara bulutları simgelediğini ifade eden Şanlı, "Yaşanan olaylar ve gerçekler şöyledir: İl Kadın Kolları başkanımızın 3 Mart 1924 tarihinde 'hilafetin kaldırılmasının yıl dönümü' nedeniyle yaptığı basın açıklamasının son bölümüne gelindiğinde, basın açıklamasına katılan bazı kadınlar yanlarında bulunan siyah bezleri yırtmışlardır. Burada yırtılan siyah bezler, kesinlikle kadınlarımızın giydiği çarşafı temsil etmemektedir. Yırtılan siyah bezler bugün Türkiye üzerine çöken kara bulutları temsil etmek üzere kullanılmıştır" dedi.

Yaşanan bu olayın, bazı basın yayın organlarınca çarpıtılarak yansıtılmasından büyük üzüntü duyduğunu kaydeden Şanlı, "Dağıtılan basın açıklamasında yer alan bazı ifadeler ve siyah bezlerin yırtılması eylemi İl başkan ve yönetim kurulunun bilgisi dışında ve izni olmadan il kadın kolları tarafından emrivaki şeklinde gerçekleşmiştir. Yaşanan olay hepimizi çok üzmüş ve konuyla ilgili sorumluluğu olanları araştırmak ve tespit etmek için İl Kadın Kolları Başkan ve yönetim kurulu, İl Disiplin Kurulumuza sevk

edilmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi, hiçbir zaman kılık kıyafet üzerinden siyaset yapmamıştır. Kılık kıyafet üzerinden siyaset yapmaya da her zaman karşı çıkmıştır. Özgürlükleri her zaman savunan CHP'li kadınlarımızın günlük yaşamlarında istedikleri kıyafetleri giyebileceklerini de her zaman ve her ortamda savunmuştur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 17:40:02
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 18:50:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?