4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Çarşaflı eylemine tepki!

MERSİN'DEKİ ÇARŞAFLI EYLEME TEPKİLER

Eğitim-Bir-Sen Mersin Şube Başkanı Atilla Olçum, dün CHP Mersin İl Kadın Kolları üyelerinin yaptığı 'çarşaf' eylemenin ardından yapılan açıklamaları samimi bulmadıklarını söyledi.

Olçum, sendika binasında, bazı sendika üyeleriyle birlikte düzenlediği toplantıda, CHP Mersin İl Kadın Kolları üyelerinin, dün hilafetin kaldırılışının yıl dönümünde yaptıkları 'çarşaf' eylemi ve sonrasında yaşananları değerlendirdi. CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Hava Ongunsel'in yaptığı basın açıklamasının ardından topluluktaki bazı kadınların kara çarşafları yırttığını hatırlatan Olçum, "Kamuoyuna bu konunun yansımasından sonra CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı bir açıklama yaparak, orada yırtılanların

kara çarşafı simgelemediğini, ülkemizin üzerine çöken kara bulutları simgelediğini beyan etmiştir. Şanlı'nın yapmış olduğu bu açıklama, günü kurtarma adına yapılmış bir açıklamadır. Bu açıklamayı samimi bulmuyoruz" dedi.

Mersin'in, Türkiye'de hiçbir ilde olmayan, her türlü etnik, dil, din, ırk ve mezhep grubunu içerisinde barındıran bir zenginliğe sahip olduğunu ifade eden Olçum, "Biz bu farklılıkları zenginliğimiz olarak görüyoruz. İnsanların giyimlerine, kuşamlarına, dillerine, dinlerine, ırklarına, mezheplerine, hayata bakış açılarına, yaşayış tarzlarına yönelik olarak en ufak bir olumsuz söylemin dahi söylenmemesi gerektiğini düşünüyoruz. İnsanların inanç ve düşünce özgürlüğüne olan saygımızdan dolayı, kilisedeki

rahibeyi örtüsünden dolayı, mini etekli bir kadını kıyafetinden dolayı, başörtülü bir kadını da örtüsünden dolayı birbirinden ayırmadık, ayırmayacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 17:08:00
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 18:52:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?