4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Çarşıda 'alışveriş' telaşı

BAYRAM AREFESİNDE 'ALIŞVERİŞ' TELAŞI

Mersin caddelerinde 'Ramazan Bayramı' telaşı yaşanıyor. Kentin en işlek caddesinde konuşlanan seyyar tezgahlarda bayram şekerinden kolonyaya, ayakkabıdan giyim eşyasına ve hatta hediyelik eşyaya kadar her çeşit ürün sunuluyor.

Mersin'de, Ramazan Bayramı öncesinde alışverişe çıkan vatandaşlar, çarşı ve pazarları doldurdu. Kentin en işlek caddesi olan Kuva-yı Milliye (Hastane) Caddesi ise adeta vatandaşların akınına uğradı. Cadde boyunca kurulan seyyar tezgahlarda bayramlık alışverişi yapan vatandaşlar, bütçesine göre ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Memur maaşlarının bayram öncesinde dağıtılmasıysa bayramdaki kalabalığı daha da yoğunlaştırırken, söz konusu cadde üzerinde yürümekse neredeyse imkansızlaştı.

Seyyar tezgahlarda en fazla ilgiyi bayram şekeri ve kolonyalar görüyor. Misafirlerine en iyi ve en kaliteli şekeri sunmanın telaşında olan vatandaşlar, seyyar satıcıların yanı sıra sabit esnafla da sıkı bir pazarlığa girişti. Caddedeki yoğunluğa aldırmayan kimi vatandaşlarsa ayakkabı veya giyim eşyası satan tezgahların önünde beğendiği ürünü üzerinde denemeye çalışıyor. Esnaf ise satış yapabilmek için var gücüyle bağırıp tezgahına müşteri toplayabilmenin çabası içine girince ortaya birbirinden ilginç görüntüler çıkıyor.

Öte yandan kurulan seyyar tezgahlarda 5 ile 20 TL arasında değişen fiyatlarla hem tişört hem de ayakkabı bulabilmek mümkün. Mağazalarda ise bu fiyat 10 ile 100 TL arasında değişiyor. Anne ve babalar alışveriş yaparken, küçük çocukların en fazla ilgisini tezgahlar üzerine serilen rengarenk şekerlerin yanı sıra oyuncaklar çekiyor. Kimi çocuklar kendisine alınan oyuncaklarla avunurken, kimi sunulan şekerleri büyük bir keyifle yiyor. Vatandaş bayram alışverişi telaşına kapılırken, polis de çevrede olası bir kapkaç veya hırsızlık gibi olaylara karşı geniş güvenlik önlemleri aldı.

BAYRAM AREFESİNDE 'ALIŞVERİŞ' TELAŞI
BAYRAM AREFESİNDE 'ALIŞVERİŞ' TELAŞI
BAYRAM AREFESİNDE 'ALIŞVERİŞ' TELAŞI
BAYRAM AREFESİNDE 'ALIŞVERİŞ' TELAŞI
BAYRAM AREFESİNDE 'ALIŞVERİŞ' TELAŞI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2010 Çarşamba 14:34:01
Güncelleme :8 Eylül 2010 Çarşamba 16:15:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?