5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

CASE Projesi tamamlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) tarafından hazırlanan CASE projesinin pilot uygulamasını tamamlayan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), törenle sertifika aldı.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve EUROCHAMBRES Genel Sekreteri Arnaldo Abruzzini'nin de katıldığı "İş Dünyasının AB Katılım Sürecine Hazırlanması: TOBB ve EUROCHAMBRES işbirliğinde Türk Oda ve Borsalarının AB Bilgi ve Deneyimlerinin Arttırılması" konulu toplantıda, "Odaların Müktesebat Uyumu ve İş Etiği Konusunda Destekleri" konulu CASE projesine iştirak eden firmalara sertifika verildi. TOBB ve EUROCHAMBRES işbirliğinde uygulanan proje kapsamında MTSO ve
odaya kayıtlı 10 firma, AB müktesebat uyum ve iş etiği konusunda akredite olarak, sertifikalarını aldı. Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, CASE projesinin pilot uygulamasının sonuçlarını kısa süre içinde yayımlamayı planladıklarını belirterek, "Çalışmanın önümüzdeki dönem ülke geneline yaygınlaştırılması için hazırlıklarımızı EUROCHAMBRES ve TOBB olarak sürdürüyoruz. Diğer taraftan, bu çok önemli projenin pilot uygulama safhasına katılarak öncülük eden firmalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ise, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın Türkiye'de ilkleri gerçekleştiren bir kurum olduğunu ifade ederek, "Ülkemizle AB arasında gerçekleşen katılım müzakereleri çok sayıda teknik düzenlemeyi kapsıyor. Müzakere başlıklarının önemli bir kısmı iş dünyasını doğrudan ilgilendiriyor. Bu yüzden müzakere sürecinin örgütlenme yapısını katılımcı anlayışla yeniden gözden geçirmek zorundayız. Oda olarak sürekli gündeme getirdiğimiz gibi, müzakere sürecine iş dünyasının katılımını sağlayacak, kurumsallaşmış, işleyen bir mekanizmanın bir an önce kurulması gerekiyor. CASE projesi ile Mersin'de bu mekanizmanın ön hazırlığını yaptık. Şimdi Türkiye genelinde yaygınlaştırılması için çalışacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 11:12:55
Güncelleme :6 Mayıs 2009 Çarşamba 11:15:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?