3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Çek Büyükelçi'den Aksoy'a ziyaret

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin'in yatırımcılar için cazibe merkezi durumunda olduğunu söyledi.

Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi H.E Eva Filipi, Çek Cumhuriyeti Ticaret Ataşesi Josef Müller eşliğinde Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti.
Filipi, Çek Cumhuriyeti'nin, Türkiye'nin dostu ve en büyük destekçisi olduğunu belirterek, yeni geliştirdikleri proje kapsamında Türkiye ile ticari ilişkileri daha da artırmak amacıyla bazı bölgeleri ziyaret edeceklerini kaydetti.

Proje kapsamında ilk ziyaretlerini Mersin'e gerçekleştirdiklerini ifade eden Filipi, şu anda Mersin'den portakal ithal ettiklerini hatırlatarak, önümüzdeki dönemlerde Mersin ile ticari ilişkileri daha da geliştirmeyi umduklarını söyledi. Filipi, ziyareti kapsamında, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)'nda 'Çek Cumhuriyeti Ülke Tanıtım-Yatırım İmkanları Toplantısı'na katılacaklarını da sözlerine ekledi.

Vali Aksoy ise ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, "Mersin bir çok açıdan yatırımcılar için cazibe merkezidir. Ziyaretiniz kapsamında ilk olarak Mersin'e gelmeniz isabetli bir karar olmuştur" dedi.

Mersin'in Akdeniz'de Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu kaydeden Aksoy, "Önemli bir tarım potansiyeline sahip olan Mersin, Türkiye'nin en önemli limanlarından birine sahip. Organize Sanayi Bölgesi, Serbest Bölgesi, demiryolu, denizyolu ve karayolu bağlantısı, havaalanının yakınlığı ile Türkiye'de ithalat ve ihracat yapmak isteyen iş çevrelerine önemli fırsatlar sunuyor. Yatırımcılar için cazibe merkezi durumunda" diye konuştu.

Bu tür ziyaretlerin iki ülke arasındaki dostluk ve ticari ilişkileri kuvvetlendireceğini söyleyen Aksoy, Büyükelçi Filipi'ye Mersin'i tanıtan dokümanların yanı sıra Osmanlı işiyle süslü tabak hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 17:16:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?