4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Çek karşılıksız çıkınca intihara kalkıştı

Mersin'de otomobil satın aldığı müteahhitler tarafından dolandırıldığını iddia eden bir kadın, aynı müteahhitlere ait 11 katlı binanın çatısına çıkarak intihara kalkıştı. Elinde bir de benzin şişesi bulunan kadın, polis ekipleri tarafından güçlükle ikna edilirken, 38 bin lirayı bulan kredi kartı borçları yüzünden bunalıma girdiğini söyledi.

Olay, Mersin'in merkez Yenişehir ilçesi Hürriyet Mahallesi 1730 Sokak üzerinde bulunan bir inşaatta meydana geldi. İddiaya göre; bir süre önce F.Ö.'den otomobil satın alan Emel Dağdelen, aldığı otomobilin sorunlu çıkması üzerine aracı geri iade etti. Ancak F.Ö., genç kadına nakit parayı kullandığını söyleyerek, 35 bin lira tutarında çek verdi. Müteahhit A.A.'ya ait olduğu ileri sürülen çeki tahsil etmek üzere bankaya giden Dağdelen, burada aldığı çekin karşılıksız olduğunu öğrendi. Bunun üzerine bankalara ve çevresine olan borçları nedeniyle zor duruma düşen Dağdelen, müteahhitlere ait olan 11 katlı binanın çatısına çıkarak intihara kalkıştı.

Eline aldığı bir şişe benzinle birlikte çatıya çıkan ve kendisini aşağı atmakla tehdit eden Emel Dağdelen'i ikna etmek için olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Binanın çatı katına çıkan polis ve itfaiye ekipleri, intihar kalkışan Dağdelen'i ikna etmek için uzun süre uğraştı. Polislere çok zor durumda olduğunu ifade eden Dağdelen, bir müddet sonra ikna olarak intihardan vazgeçti.

Daha sonra polis ekiplerince binanın çatısından indirilen Emel Dağdelen, gazetecilere dolandırıldığı için intihar etmek istediğini söyledi. "Dolandırıldım, elimdeki paramı aldılar" diyen Dağdelen, bir süre önce F.Ö. adlı şahıstan bir otomobil satın aldığını, ancak otomobilin sorunlu çıkması üzerine aracı iade ederek parasını geri almak istediğini anlatan Dağdelen, "Bana, 'Paranızı kullandım, size çek vereyim' dedi. Ben de kabul ettim. Verdiği çek, bu inşaatın sahibi A.A.'ya aitti. Ancak çeki tahsil edebilmek için bankaya gittiğimde bana karşılıksız olduğunu söylediler. 4-5 aydır ev kiramı ödeyemedim, banka kredi kartı borçlarım birikti. Sürekli bankalardan beni arıyorlar. Bankadan arayanlara artık söyleyecek bir şey bulamıyorum. Versinler benim paramı, 38 bin lira civarında kredi kartı borcum var. Ölümüme neden olacaklar bunlar" diye konuştu.

Kendisini dolandırdığını iddia ettiği F.Ö. ve A.A.'dan şikayetçi olacağını söyleyen Dağdelen, daha sonra ambulansa bindirilerek tedavisi için Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Dağdelen'in, hastanedeki tedavisinin ardından Cumhuriyet Polis Merkezi'ne götürüldüğü öğrenilirken, F.Ö. ve A.A.'nın ifadesine başvurulacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 11:46:25
Güncelleme :14 Şubat 2009 Cumartesi 12:07:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?