4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Cemaat TAYAD'lılara saldırdı

Daha önce Trabzon'da linç girişimine maruz kalan Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyeleri, bu kez Mersin'de linç edilmekten son anda kurtuldu.

Mersin'de, cami önünde tecrit ve ölüm oruçlarıyla ilgili bildiri dağıtan TAYAD'lılar, cuma namazından çıkan vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. 

Slogan atarak gösteri yapan gruba "Askerin, polisin kanını kim ödeyecek?" diye tepki gösteren kalabalık tekme tokat saldırırken, TAYAD'lıları polisler kurtardı. 

Bugün öğle saatlerinde Atatürk Caddesi Mersin Büyükşehir Belediye binası önünde basın açıklaması yapan yaklaşık 10 kişilik TAYAD'lı grup, açıklamanın ardından caddede ölüm oruçları ve tecrit konulu bildiri dağıttı. 

Atatürk Caddesi üzerindeki Ulu Camii önüne kadar gelen TAYAD'lı grup, bağırarak bildiri dağıtmaya burada da devam edince, cuma namazından çıkan vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. 

"Tecride hayır", "Ölüm oruçlarında 127 kişi hayatını kaybetti" şeklinde slogan atan gruba, camiden çıkan vatandaşlar "Asker, polis ölürken neredesiniz? Askerin, polisin kanını kim ödeyecek?" şeklinde tepki göstererek, linç etmek istedi. Vatandaşlar, TAYAD'lı gruba tekme tokat saldırırken, grup "Baskılar bizi yıldıramaz" şeklinde slogan attı. 

TAYAD'lı grubu öfkeli kalabalığın elinden çevik kuvvet polisi kurtardı. Kalabalıkla, TAYAD'lılar arasına barikat kuran çevik polisi, vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı. Yaşanan arbedenin ardından TAYAD'lılar bölgeden uzaklaştırılırken, vatandaşlar grubu bir süre takip etti.
Olay, grubun cami önünden uzaklaştırılmasıyla son buldu.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 15:16:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 81.215.222.xxx Tarih : 16.05.2006 17:31:25
ben olay zamanında orada bulunuyordum kımsenın olaya birşey dedigi ve karıştıgı yoktu taki kendini bilmez onlara saldırıncaya kardar herkes dinliyor ve isteyen bildirileri alıp okuyordu ama bu kendine bilmezler ne dinlediler nede sordurlar ne yapıyorsunuz diye hemen saldırıya gectiler yani kısacası milleti propakandaya getirdiler neymiş terör örgütü yandaşıymışlar eger dinleselerdi olayın bu olmadıgını göreceklerdi onlar hapisanelerdeki kötü olaylardan bahsediyor ve sonunun gelmesini istiyorlardı yani birgün o insanlarda hapisanede kötü davranışlarla karşı karşıya kalabilirdi bir bakıma onlarıda savunuyordular.am kendini bilmezler dinleme yerine hen saldırdılar busa insanımızın ne kadar saldırgan ve insaqn haklarına ne kadar önem verdigini ortaya koyuyor bu olayı kınıyor ve bu olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum.