2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Cemevleri için imza kampanyası

Mersin’de, cemevlerinin, cami, kilise ve sinegog gibi ibadet yerleri arasında sayılması amacıyla Alevi-Bektaşi Federasyonu tarafından imza kampanyası başlatıldığı bildirildi.
Mersin’deki alevi kurumların temsilcileri Mustafa Özbakır ve Necdet Yıldırım, alınan karar ve imza kampanyası ile ilgili bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenledi.

Tenis Kulübü’nde Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği’nin yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Vakıf Şube Başkanı Necdet Yıldırım, Mersin’in ev sahipliğinde gerçekleşen Alevi zirvesinden çıkan sonuçları açıklayarak, imza kampanyası için start verildiğini söyledi. Zorunlu din derslerinin kaldırılması ya da seçmeli olması, Alevi-Bektaşi haklarının verilmesi için uğraş verdiklerini anlatan Yıldırım, "Cemevleri ibadet yerleridir. Tıpkı camiler, kiliseler, havra ve sinagoglar gibi aynı statüde olmalıdır. Bunun için Türkiye genelinde başlatılan imza kampanyasının Mersin ayağında da start veriyoruz. Hedefimiz 1 milyon imzadır. 9 Aralık tarihine dek sürecek bu kampanyada Türkiye genelinde 1 milyon imza hedefliyoruz. Cemevleri, Alevi-Bektaşiler’in ibadet yerleridir. Cemevlerinin ibadet yeri kabul edilmesini, yönetimlerinin Alevi-Bektaşi kurumlarınca yapılmasından yanayız" dedi.

Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Özbakır ise, AB İlerleme Raporu’nda yer alan azınlık sözünü kabul etmediklerini, raporda Alevi-Bektaşi hakları başlığının kullanılmasının daha doğru olacağına dikkat çekerek, toplanacak imzaların kampanya sonrasında, Alevi-Bektaşi kurumlarının ülke genelindeki temsilcileri tarafından Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e verileceğini söyledi.

mersin
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2004 Cuma 15:46:49
Güncelleme :19 Kasım 2004 Cuma 17:34:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?