2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Cenaze değil sanki PKK şovu

Mersin’de dün düzenlenen korsan gösteriler sırasında boş bir arazide göğsünden vurularak öldürülmüş olarak bulunan Ümit Gönültaş’ın (19) cenazesi terör örgütü PKK/KONGRA-GEL yandaşlarının gösterisine dönüştü.

Örgüt yandaşları terör örgütünün sözde bayrağını açtı, teröristbaşı Öcalan posterleri taşıdı.
Kurdali Mahallesi Çiftçiler Caddesi üzerinde vurularak öldürülen Ümit Gönültaş’ın cenazesi için bugün sabah Mersin Devlet Hastanesi morgunda otopsi yapıldı.

Otopsi sırasında çevik kuvvet polisi hastane önünde yoğun güvenlik önlemi alırken, çok sayıda kalabalık oluştu. İşlemlerin tamamlanmasının ardından Gönültaş’ın cenazesi yakınlarının omuzunda bir kamyonetin arkasına kondu. Bu sırada hastane önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik kalabalık zılgıt çekerek "Şehit Na mırın" sloganları attı. Kalabalık cenaze ile birlikte Şevket Sümer Mahallesi’nde bulunan Halil İbrahim Camii’ye sloganlarla yürüdü. Kadınların da katıldığı yürüyüş sırasında kalabalık sık sık " Biji Serok Apo", "Öcalan Öcalan", "Apo’nun yoldaşı ölümsüzdür", "Pişman değiliz PKK’lıyız", "HPG Mersin’e misilleme" ve " Dişe diş kana kan seninleyiz Öcalan" şeklinde sloganlar attı.

Polislerin müdahale etmediği yürüyüş sonunda Halil İbrahim Camii’ne ulaşan kalabalığın sayısı 2 bini buldu. Burada toplanan kalabalık yasa dışı sloganlara devam ederken, örgütün sözde bayrağı açıldı ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı. Daha sonra bir kişi kalabalığa hitaben Kürtçe konuşma yaptı. Ümit Gönültaş’ın cenazesi Halil İbrahim Camii’ndeki törenin ardından defnedilmek üzere mezarlığa götürüldü.

Öte yandan, ceset üzerinde yapılan otopside, darp izine rastlanmadığı, göğsünden giren merminın sırtını delerek geçtiği öğrenildi. Ailenin Avukatı Bedri Kuran, soruşturma sonunda gerekenin yapılacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 16:51:48
Güncelleme :16 Şubat 2005 Çarşamba 17:00:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet keskin IP: 81.215.81.xxx Tarih : 25.02.2005 16:26:14
Bu vatan hainleri bu yaptıklarına devam ederlerse elbette bunun hezimetini görecekler. bunların yaptıkları yanlarına kalmaz türk halkı bunlara seyirci kalmaz.