30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Çetelere büyük operasyon

MERSİN'DE UYUŞTURUCU ÇETELERİNE BÜYÜK OPERASYON

Mersin'de helikopter desteğinde gerçekleştirilen ve 500 polisin 80 ayrı adrese eş zamanlı yaptığı baskında 55 kişi gözaltına alındı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından, kentteki uyuşturucu çetelerine yönelik yürütülen 8 aylık teknik takibin ardından, bu sabah adresleri önceden tespit edilen 80 noktaya eş zamanlı operasyon düzenlendi. Emniyetteki her birimden yaklaşık 500 polisin katıldığı 'Şafak' operasyonuna, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bir helikopter de havadan destek verdi. Mersin Sağlık Müdürlüğü'ne ait bir ambulansın da hazır bekletildiği operasyon, sabah saat 05.00

sıralarında Emniyet Müdürlüğü'nde toplanan ekiplerin, hep birlikte hareket etmesiyle başladı. Şehrin dört bir yanına dağılan ekipler, önceden tespit edilen adreslere şok baskınlar yaptı. Operasyonlarda girilen evler didik didik aranırken, şüpheliler tek tek yakalanarak gözaltına alındı. Bahçe Mahallesi'ndeki operasyonda ise, 2 travesti ile birlikte 4 kişi, içime hazır yaklaşık 60 fişek eroinle birlikte yakalandı. Şahıslar kelepçelenerek polis otosuna bindirilirken, komşuları operasyon nedeniyle polise

destek verdi. Komşuları, yakalanan kişilerin uyuşturucunun yanı sıra aynı evde fuhuş yaptıklarını da ileri sürdü.

Şehrin birçok noktasında yapılan ve yaklaşık 2 saat süren operasyonda, kentteki uyuşturucu trafiğini ellerinde tuttukları ileri sürülen 55 kişi, bol miktarda uyuşturucu ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şahıslar, sabah saatlerinde Mersin Devlet Hastanesi'ne getirilerek doktor kontrolünden geçirildi. Emniyet yetkilileri, gözaltına alınanlardan 40'nın aynı suçlardan sabıkalı olduğunu bildirdi. Operasyonun halen devam ettiği, gözaltı sayısının artabileceği ifade edildi.

Öte yandan, operasyona havadan destek veren helikopterden de operasyonla ilgili görüntüler kaydedildi. Helikopterden çekilen görüntülerde, polisin operasyon için harekete geçmesi ve baskın yapılan evlerin çatılarında ve bahçelerinde yapılan aramalar saniye saniye kaydedildi. Bu arada polisin, 8 aylık takip sırasında da uyuşturucu ticaretini görüntülerle belgelediği, tespit edilen bu kişilerin de operasyonda yakalandığı öğrenildi.

MERSİN'DE UYUŞTURUCU ÇETELERİNE BÜYÜK OPERASYON
MERSİN'DE UYUŞTURUCU ÇETELERİNE BÜYÜK OPERASYON
MERSİN'DE UYUŞTURUCU ÇETELERİNE BÜYÜK OPERASYON
MERSİN'DE UYUŞTURUCU ÇETELERİNE BÜYÜK OPERASYON
MERSİN'DE UYUŞTURUCU ÇETELERİNE BÜYÜK OPERASYON
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2011 Cuma 10:51:05
Güncelleme :25 Şubat 2011 Cuma 13:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?