2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

ÇETKODER'den ekmek zammına itiraz

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER), Mersin'de ekmekte gramaj artışı ve buna bağlı olarak farklı fiyat uygulamalarıyla ilgili Mersin Valiliği'ne itiraz dilekçesi verdi.

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, 300 gram ekmeğin satış fiyatının 60 kuruşta sabitlenmesini istedi.

Göktaş, yaptığı açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın ekmeğe asgari "300 gram şartı" getiren ve 5 Haziran tarihinde yürürlüğe giren tebliğ değişikliğini eleştirerek, değişikliğin haksız zammı getirdiği gibi farklı fiyat uygulamalarına da neden olduğunu belirtti. Uygulamanın yanlışlığını Mersin ve ilçelerinden verdiği örneklerle açıklayan Göktaş, farklı gramaj ve fiyat nedeniyle Mersin Valiliği'ne gerekçeli itirazda bulunduklarını bildirdi.

İtirazda, Mersin merkez ve ilçelerde 300 gram ekmeğin farklı fiyatlardan satılmaya başlandığına dikkat çeken Göktaş, ekmeği 300 grama çıkartıp 60 ile 80 kuruş arasında değişen fiyattan satmanın doğru olmadığını belirterek, fiyatın 60 kuruşa çekilmesini istedi.

Göktaş, "Bugün evlere şenlik bir uygulama başlamış durumda. Bakanlık karar almış, gıda kodeksine göre ekmek 300 gramdan aşağı olmayacak. Tamam, iyi, ancak yurdun değişik yerlerinde fırıncılar farklı fiyat uygulamaktalar. Ekmeği Mersin merkezde 60 kuruşa satarlarken, Anamur, Aydıncık, Bozyazı ve Tarsus'ta 70 kuruştan satıyorlar, bazı ilçelerde ise 80 kuruştan satılıyor. Öte taraftan Mersin'in bazı semtlerinde de 80 kuruş ile 70 kuruş arasında gidip geliyor. Böyle ucube ve keyfi bir karar olur mu? Ülke geneline baktığımızda ise ekmek çeşitli illerde 85 kuruştan satılıyor. Yani tutturan tutturduğu fiyattan vatandaşa arz ediyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 14:44:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cihan akay IP: 88.224.54.xxx Tarih : 9.06.2008 07:55:46

demirtaş ve alsancakta da 270 gram 750 kuruşa satılmaktadır. bunun denetimini kim yapıyor?