9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

ÇETKODER'den kaçak çay uyarısı!

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, açıkta satılan ve "kaçak çay" olarak vatandaşlara sunulan çayların sağlıksız ortamlarda üretildiğini ileri sürerek, tüketicileri uyardı.

Göktaş, yaptığı açıklamada, Ramazan ayı dolayısıyla vatandaşların hem kaçak hem de ucuz olduğunu düşünerek piyasada açıkta satılan siyah çaylara yöneldiğini belirterek, "Aslında son derece tehlikeli bir sağlık kuralını ihlal ediyorlar. Bu kaçak çay diye adlandırılan çayların çoğu gıda üretim belgesi olmayan ve 'merdiven altı' olarak tabir edilen ruhsatsız kişi ve kişilerce üretiliyor" dedi.

Bu tür çaylardan 665 tonunun geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te yakalandığını hatırlatan Göktaş, "Yakalanan bu çayların yapılan tahlillerinde sağlığa zararlı olduğu, içinde değişik katkı maddelerinin bulunduğu ortaya çıktı. Ele geçen bu çaylar bir süre sonra aniden ortadan kayboldu. Yediemin olan firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Konu ile ilgili Gaziantep Tarım İl Müdürlüğü, bu çayların yurt içinde piyasaya sürülmüş olabileceği yönünde açıklama yaptı. Buna rağmen halkımızın hoyratça piyasada satılan ve açıkta satılan, 'kaçak çay' diye nitelendirilen siyah çayı hiç düşünmeden tükettiğini görüyoruz. Üretim izni olmayan ve 'merdiven altı' tabir edilen kaçak kişi ve kişilerin piyasaya sürdüğü bu tür çayları tüketmeyin" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 16:45:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?