2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

ÇETKODER'den maskeli eylem

Mersin'de, sağlıkta alınan katkı paylarıyla birlikte son yapılan düzenlemelere tepki gösteren ÇETKODER üyeleri maskeli eylem yaptı. Dernek Genel Başkanı Mustafa Göktaş, özelleştirmelerin yanlış teşhis vakalarını artıracağını savundu.

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) üyelerinin dernek merkezinde önünde gerçekleştirdikleri maskeli protesto gösterisinde; 'Sağlıklı çevre, sağlıklı insan istiyoruz', 'Sağlıktan tasarruf olmaz' ve 'Halkın sağlığına daha fazla önem verilsin' yazılı pankartlar taşındı.

Burada konuşan ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, sağlık hakkından herkesin eşit şekilde yararlanması gerektiğine dikkat çekerek yapılan son düzenlemelerle birlikte hastalardan 'muayene ücreti' alındığını söyledi. Memur ve yeşil kartlılardan katkı payı alınmazken, SSK ve Emekli Sandığı ile birlikte Bağ-Kur'lulardan katkı payı alındığını belirten Göktaş, geçmiş dönemlerde de katkı payı alındığını ancak 3 ile 10 YTL arasında değişen ücretlerin hiç bu kadar yüksek olmadığını savundu.

Sağlık alanında yapılan özelleştirmelere dikkat çeken Göktaş, bununla birlikte birçok hizmetin de özel sektör tarafından verilmeye başlandığını söyledi. Göktaş, hastanelerde bilgi işlem, faturalandırma, yemek pişirim ve dağıtımı, güvenlik ile birlikte çok sayıda hizmetin ihale yoluyla özel sektöre devredildiğini hatırlatarak, "Uygulanan yeni sistem, bir yandan hastanın hekim seçme özgürlüğünü de elinden alırken, 'Paran varsa istediğin hekime git' anlayışı sürdürülmektedir. Bu yanlış bir uygulamadır. Sağlık bu denli ihmal edilmemelidir. Bir müddet sonra görülecektir ki, yanlış teşhis sayısı artacaktır. Hem de sağlık kuruluşlarındaki işlerde gecikmeler olacaktır" iddiasında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 16:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?