5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

ÇETKODER'den sokak düğünü tepkisi

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, sokakta yapılan düğün dernek işlerinin insanları rahatsız ettiğini, bu durumun aynı zamanda toplumda da gerginliğe sebep olduğunu belirterek, artık bu duruma bir son verilmesini istedi.

Mersin'de yer alan ÇETKODER Genel Merkezi'nde dernek üyeleriyle birlikte ortak bir açıklama yapan Mustafa Göktaş, sokakta yapılan düğün ve nişan merasimlerine tepki olduğu, bu tarz eğlencelerin gürültü, görüntü ve çevre kirliliğine sebep olduğunu savundu.

Göktaş, bu durumun toplumda rahatsızlık oluşturduğuna, söz konusu sokak eğlenceleriyle ilgili olarak çok sayıda şikayet aldıklarına dikkat çekerek, bu tür etkinliklere kimin, neden ve niçin izin verdiği sorusunu gündeme taşıdı. Verilen izinleri 'manasız' bulduğunu dile getiren Göktaş, "Düğün yapacaksınız, kına, nişan, sünnet töreni her neyse mıntıka karakoluna bildiriyorsunuz ve kocaman sokağı, caddeyi, boş alanı işgal edip, gecenin bir yarısına kadar davul zurnanın yanında müzik yayınlarıyla insanları ve doğayı rahatsız ediyorsunuz. Hangi medeni ve uygar toplumda bu var? Böyle çarpık bir uygulama olur mu? Kim, kimin için izin veriyor? Benim, senin sağlıklı yaşam hakkımızı bir izinle kim elimizden alabilir? Bu hususta yürürlükte çok sayıda yasa var. Ama uygulayan, bu yasalara riayet eden yok" diye konuştu.

Sokakta yapılan düğün ve nişan gibi merasimlerin aynı zamanda da bir işgal niteliği taşıdığını, insanları rahatsız etme suçu işlendiğini savunan Göktaş, konuyla ilgili olarak kanun olmasına karşın, karakola verilen bir dilekçeyle bunların geçersiz sayıldığını anlattı. Mustafa Göktaş, sokak aralarında ve caddelerde yolun trafiğe kapatılarak yapılan düğün dernek işlerinin insanları rahatsız ettiğini vurgulayarak, bu durumun aynı zamanda da toplumda gerginliğe sebep olduğunu iddia etti. Göktaş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Kapanan cadde ve sokakta bir ağır hasta olsa, yangın olsa, acil bir durum olsa oraya polis, ambulans, itfaiye aracı bile zor girer. Bu konuda çok sayıda şikayet alıyoruz. Yürürlükteki tüketici yasalarına, çevre yasalarına ve kabahatler kanununa aykırı olan bu uygulamanın ortadan kaldırılmasını istiyoruz."
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 14:14:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mazhar ATALAY IP: 88.247.76.xxx Tarih : 27.08.2009 14:03:00

SN.başkanım çok yerinde doğru bir karar birileri eğlenirken birileri ses kirliliğinden yaşayacak hali kalmıyor böyle ülke olurmu.Benim evim mezitli fatih mahallesi 5.sokakta babamansur apartman altındaki kıraathaneyi ben 20 yıldır taş ve domino küfür seslerinden belediyeye binlerce kez dilekçe verdim okula giden çocuklarımız var bunların geleceğimi önemli kahvede oyun oynayan okeyci taşçıların zevkimi birde zaman zaman küfürlü konuşmaları insanı çileden çıkartıyorlar