4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Çevre aşkıyla pedal çeviriyor

ÇEVRE AŞKIYLA PEDAL ÇEVİREN BULGAR VYACHESLAV, SİLİFKE'YE ULAŞTI

Temiz bir dünya için bisikletiyle 1 Şubat tarihinde İstanbul'dan yola çıkan Bulgar Vyacheslav Stoyanov Mersin'in Silifke ilçesine geldi.

Bisikletiyle İstanbul'dan yola çıkan ve 10 ay boyunca 23 bin kilometre Akdeniz turu yapacak olan endüstriyel tasarımcı Bulgaristan uyruklu Vyacheslav Stoyanov'u (38) Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel konuk etti. Silifke'ye kadar yaklaşık 2 bin 850 kilometrelik yol yapan Bulgar bisikletçi, motorlu araç kullanımına isyan ettiğini ve çöpsüz bir hayatın mümkün olduğunu anlatmak için Suriye, Fas, Lübnan, Ürdün, Tunus, İspanya, Fransa ve İtalya üzerinden tamamlayacağı turunu tekrar İstanbul'da sonlandıracak.

Daha önce 2009 yılı içinde Bulgaristan'daki Factor Foundation adlı sosyal etkinlik organizasyonu bünyesinde bisikletiyle I THINK sloganıyla 6 bin kilometrelik Karadeniz sahilini 45 günde bitirdiğini ve aynı yıl içinde 4 bin 800 kilometrelik Yunanistan sahilini 39 günde tamamladığını belirten Vyacheslav Stoyanov, 23 bin kilometrelik Akdeniz sahil turunu 10 ay içinde bitirmeye çalışacağını söyledi.

Çöpsüz bir dünya için üzerine düşen sorumluluğu her zaman yapacağını belirten Bulgar bisikletçi Vyacheslav Stoyanov, "Bisikletimle Akdeniz turunu yapmamın 2 amacı var. 'I Think' yani 'düşünüyorum' sloganıyla çıktığım yolda ilk amacım, dünyada birçok kişi ulaşım için motorlu taşıtları tercih ediyor. Oysa bisiklet kullanmak doğaya zarar vermiyor. Ben bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için 23 bin kilometrelik yolu tamamlamaya karar verdim. İstanbul'dan çıktığım andan itibaren birçok motorlu taşıtın

olumsuz yönleriyle karşılaştım. İkinci amacım ise çöpsüz bir dünyada yaşamanın oluşturulmasını sağlamak. Yolda gelirken binlerce çöp gördüm. Bu da beni çok üzdü. Bayrağımla çöpsüz bir ortam sağlamanın mümkün olduğunu anlatmaya çalışacağım" dedi.

Temiz bir çevre için uğraş veren Bulgar Vyacheslav Stoyanov'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, "Akdeniz'in en özel ve en güzel bölgesi Silifke'dir. Tarihi, denizi, kumsalı, güneşi ve kuş cenneti ile görülmeye değer bir ilçedir. Bizler de ilçemizi temiz tutmak ve daha yaşanabilir hale getirmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dedi.

Bulgar Stoyanov, Silifke Belediye Başkanı ziyareti sonrasında Taşucu beldesine, oradan da deniz yolu ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitmek için yola çıktı.

ÇEVRE AŞKIYLA PEDAL ÇEVİREN BULGAR VYACHESLAV, SİLİFKE'YE ULAŞTI
ÇEVRE AŞKIYLA PEDAL ÇEVİREN BULGAR VYACHESLAV, SİLİFKE'YE ULAŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 11:32:02
Güncelleme :2 Mart 2010 Salı 15:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?