3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Çevre için pedal çeviriyorlar

Dünyadaki çevre kirliliğini protesto etmek için Osmaniye'den başlayarak "Nükleer santrale hayır" sloganıyla 3 ili gezecek olan çevreciler, bugün Tarsus'tan geçti.

Güzergahları gereği Mersin'in Tarsus ilçesine uğrayan 5 çevreci, "Tüm çalışmalarımız çocuklarımıza daha güzel bir gelecek bırakmak içindir" dedi.

Tarsus'a girişleri sırasında ÇEKSAM Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Elçin ve Makine Mühendisleri Odası Tarsus Temsilcisi Hakan Güngör tarafından karşılanan Aziz Uslu, Umur Gürsoy, Hilmi Çamurdan, Halil Çelikıran ve Yaşar Güloğlu, çevre bilinci oluşturmak adına bisikletlerinin pedallarını çevirmeye devam edeceklerini söylediler.

Grup adına konuşan Yaşar Güloğlu, Osmaniye, Ceyhan, Adana ve Mersin güzergahları üzerinde nükleer santrallerin, gerek insanoğluna gerekse çevre vereceği zararları anlattıklarını ve dünyanın hiçbir yerinde bu tür santrallerin kurulmasını istemediklerini ifade ederek, "Mersin'de nükleer santrale ve balık çiftliklerine hayır diyoruz. Bu nedenle düzenlenen mitinge katıldık. Gelişmiş ülkelerin çöplüğü olmak istemiyoruz. Onların atık ve artıklarını reddediyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 17:22:58
Güncelleme :26 Nisan 2008 Cumartesi 17:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?