2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Çevre yolu asfaltlama çalışması

Erdemli ilçesinde, yaklaşık 4 milyon YTL'ye mal olacak Çevre Yolu'nda asfaltlama çalışmasına törenle başlandı.

Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu, kurban kesilerek başlanan çalışma öncesinde yaptığı açıklamada, 2006 yılı Haziran ayında başladıkları Çevre Yolu yapım çalışmasını merkezi hükümetle uyum içerisinde yürüttüklerini ve çalışmada alınlarının akıyla sona geldiklerini belirterek, Çevre Yolu çalışmasında binlerce ağaç, onlarca ev yıkımının gerçekleştirildiğini, tüm bunları yaparken de mal sahipleri ile anlaşarak ve hiçbir kırgınlığa meydan vermeden uygulamayı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Mutlu, "O yıllarda Erdemli'nin trafiğini rahatlatacak, şehrin gelişimini değişik yönlere çekerek hızlandıracak Çevre Yolu'nun yapılmasının şart olduğunu söylemiş, 'Allah bize görevi verdiği takdirde bu yolu açacağız' demiştik. Belediyenin kıt imkanlarına rağmen yol güzergahındaki yer sahipleri ile görüşüp karşılıklı anlaşarak işimize başladık. Batısı Kargıcak yolu, doğusu ise Güzeloluk yolu ile bitişen 5.5 kilometre uzunluğunda, 30 metre genişliğindeki Çevre Yolu'nda kamulaştırma bedeli olarak yaklaşık 1.5 milyon YTL ödeme yapıldı. Bunun yanında altyapı ve asfaltlama ile birlikte yol yapımı belediyemize 4 milyon YTL'ye mal olacak. İmkanımız olsa da bir başka Çevre Yolu daha açsak. İlçemizin gelişmesi ve kalkınması için bu yollara ihtiyaç vardı. İlçede yaşayan ve bu şehre hizmet eden insanlar olarak bunu gerçekleştirdik, mutluyuz" dedi.

Erdemli'nin, tarihi ve kültürel değerleri, tarımsal potansiyeli ile Akdeniz'in kıyısındaki en güzel ilçelerin başında geldiğinin altını çizen Mutlu, ilçenin alışveriş merkezinin Atatürk ve Menderes caddelerine sıkıştığını, bunu aşmak ve ilçenin geneline yaymak gerektiğini düşünerek yeni yollar ve caddeler açtıklarını kaydetti.

Mutlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Açtığımız ve asfaltlamasını yaptığımız Çevre Yolu, Erdemli'nin gelecekteki istikbalidir ve aynı zamanda ipek yoludur. Yeni yapılacak olan Erdemli Devlet Hastanesi, Hükümet Konağı, ve Mersin Üniversitesi'nin ilçemize yeni yapılması tasarlanan bazı fakülte yerleşkeleri bu yol üzerine kurulacak. Geçmişte pek de kıymetli olmayan araziler kıymetlenecek ve emlak değerleri artacak. Bir noktaya sıkışan şehir yerleşimi bu bölgelere kayarak ilçemiz güzelleşecek. Bu yolla yayladan ve köylerden gelen vatandaşlar D-400 trafiğine inmeden işini görüp gidecek, yaylalarda yetişen sebze ve meyveler bu yol üzerinden yeni yapılacak olan Uluslararası Hal Kompleksi'ne getirilecek. Türkiye'nin birçok bölgesinde inşaat sektörü dururken Erdemli'de Çevre Yolu sayesinde 20 yıl daha durmayacak. Çevre Yolu çevresinde yapılması planlanan elektrik, telekom ve diğer hizmetler de 2009 yılının ilk aylarında AB fonlarıyla yapılacak."

Konuşmasının ardından çalışmaları yerinde inceleyen Mutlu, "Çevre yolumuz Erdemlimize ve halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Törene; AK Parti İlçe Başkanı Vehbi Aksay, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, AK Parti yöneticileri, sanayi esnafı ve vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 19:49:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?