5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Çevrecilerden '350 ppm' eylemi

ÇEVRECİLERDEN '350 PPM' EYLEMİ

Atmosferdeki karbondioksit oranının 350 ppm değerini aşıp, 389 ppm'e ulaştığına dikkat çeken çevreciler, dünyadaki karbon salınımının düşürülmesi talebiyle 24 Ekim'de sokaklara çıkmaya hazırlanıyor. 'Yaşamın Devamı İçin 350' sloganıyla gerçekleştirilecek olan uluslararası eyleme Mersin de destek verecek.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde açıklamalarda bulunan Mersin Çevre Dostları Derneği Başkanı Suna Kılıçcı, fosil yakıtların kullanılmasının aynı zamanda da karbondioksit gazının en önemli kaynağı olduğuna dikkat çekerek, bugün atmosferdeki karbondioksit miktarının halen 350 ppm değerinde olduğunu kaydetti. Söz konusu değerin üzerine çıkılması halinde; iklim değişikliklerinin önüne geçilemeyeceğini ve kimsenin hayatını bu şartlarda sürdürebilmesinin de mümkün olmayacağını ifade eden Kılıçcı, atmosferdeki karbondioksit oranınınsa tehlike sınırında olduğuna işaret etti.

Kılıçcı, atmosferdeki karbondioksit oranının aşıldığını ve 389 ppm'ye yükseldiğini ifade ederek, "Bu nedenle kutuplar eriyor, kuraklık her yeri etkiliyor. Sıtma gibi hastalıklar salgın olarak yayılıyor. Bu gerçeğin farkında olan herkes tüm gücüyle dünyanın kalanını bu konuda uyarmaya çalışıyor. Uluslararası bir kampanya olarak başlayan; '350 ppm Eylemi'nin hedefinin; dünya üzerindeki iklim değişikliğini durdurabilmek için çalışanları bir araya getirebilmektir. Dünya üzerindeki herkes, bu konuda bir şeyler yapmalıdır" dedi.

İstanbul'da yaşanan sel felaketi, bölgede yaşanan aşırı sıcaklıklar ve kuraklığın yanında dünya üzerindeki doğal afetlerin, aşırı yağışla birlikte buzulların erimesinin gelecekte yaşanacak felaketlerin habercisi olduğunu savunan Suna Kılıçcı, tüm bunlar yaşanırken Doğu Akdeniz'de yapılması planlanan ve kömürle çalışacağı belirtilen 50 termik santralin iptal edilmesini istedi. Kılıçcı, 24 Ekim'de karbon salınımının düşürülmesi talebiyle sokaklarda olacaklarını anlatarak, doğal kaynakların yok edilmesine

olan tepkilerini dile getireceklerini ifade etti. Küresel ısınmanın durdurulabilmesi noktasında bir an önce harekete geçilmesi çağrısında bulunan Kılıçcı, "24 Ekim günü dünyanın tüm kıtalarında, tüm ülkelerinde, dağlarda, nehirlerde, okyanuslarda, göllerde, şehir ve sokaklarda birlikte ev ve işyerlerinde bize ev sahipliği yapan gezegenimizin yaşabilmesi için uluslararası eylem yapacağız. Atmosferdeki güvenli karbondioksit miktarı 350 ppm'dir. 12 Aralık'ta Kopenhang Birleşmiş Milletler İklim Toplantısı'na yöneticilerimizin katılmasını, geleceğimiz için 350 ppm değerini imza altına almalarını istiyoruz" diye konuştu.

ÇEVRECİLERDEN '350 PPM' EYLEMİ
ÇEVRECİLERDEN '350 PPM' EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 15:17:04
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 16:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?