5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Çevrecilerden Erdoğan ve Gül'e dava

Ormanlık alanlarda maden arama ve işletme faaliyetlerine imkan tanıyan yönetmeliğin yürürlüğe girmesine sert tepki gösteren çevreciler, Anayasa'yı ihlal ettiğini savundukları kararın altına imza atan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunaklarını açıkladı.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mersin Çevre Dostları Derneği Başkanı Suna Kılıççı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren söz konusu yönetmeliğin aynı zamanda uluslararası çevre ve doğa koruma sözleşmelerinin de açıkça ihlal edilmesi anlamını taşıdığını iddia etti.

Karara imza atan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlıkların Anayasa'nın hukuk devleti ilkesini ihlal ettiğini ileri süren
Kılıççı, "Yargıtay Başsavcılığı'nın ve Anayasa Başsavcılığı'nın gecikmeksizin soruşturma başlatması gerekiyor. Ayrıca Anayasa'nın 307/son maddesine göre Çevre ve Orman Bakanlığı bürokratları ile vali ve kaymakamlar, konusu suç teşkil eden bu yönetmeliğe dayalı genelge veya emirleri yerine getirmemelidir. Aksi durumda kendileri de suç işlemiş olurlar. Mersin Çevre Dostları Derneği olarak sorumlular hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 14:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?