5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Cezaevinde kahkaha sesleri

CEZAEVİNDE KAHKAHA SESLERİ

Mersin Yenişehir Tiyatrosu Altan Erkekli Sahnesi Oyuncuları cezaevinde. Hayatlarında ilk defa bir cezaevinin kapısından içeri giren genç tiyatrocular, 'Gençlik Başımda Duman' adlı oyunu, bu kez Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlüler için sahneleyip önemli mesajlar verdiler.

Altan Erkekli Sahnesi Kurucusu Mehmet Tekkanat'ın, Turgut Özakman'ın 'Ah Şu Gençler' adlı oyunundan uyarlamış olduğu eserin müziğini Çağrı Çağan Keleş, danslarını da Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçısı Serbülent Biçer, ışık düzenlemesini de Murat Kozan'ın üstlendiği belirtilirken, sahnedeyse Ahmet Özgür Gönenler, Riyathan Kartal, Ezgi Küçük, Gamze Acı, Sinan Güzel, Emre Çiçek, İlkim Gürsoy, Naz Köse, Görkem Yeşilbağ, Ebru Koca, Kadir Sakar ve Özgür Öner rol aldı.

Sahnedeki genç tiyatrocular, oyunla birlikte büyüklerinin kendilerine bakış açısını mizahi bir dille eleştirdi. Cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler, oyunla birlikte birkaç saatliğine de olsa stres atmanın haklı mutluluğunu yaşarken, oyunun final bölümünde tiyatrocuların; "Allah kurtarsın" şeklindeki temennisi de uzun süre alkışlandı. Oyunun ardından kısa bir konuşma yapan Cezaevi Müdürü Kemal Kargıcıer, bu tür kültürel ve sosyal etkinliklerin cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler üzerinde etkili olduğunu ve

onlara moral verdiğini söyledi. Kargıcıer, katkılarından dolayı Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu ile Altan Erkekli Sahnesi Kurucusu Mehmet Tekkanat'a teşekkür etti.

Hayatlarında ilk defa cezaevine girdiklerini dile getiren Gamze Acı ve Emre Çiçek, ilk başta tedirgin olduklarını ancak daha sonra cezaevinin atmosferine alıştıklarını ifade ederek, şu görüşleri dile getirdiler: "Buraya girdiğimiz ilk anda özgürlüğün ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladık. Burada misafir olduğumuzu ve hemen çıkacağımızı bilmemize rağmen, psikolojik baskı altında hissettik kendimizi. Allah kimseyi şaşırtmasın ve buralara düşürmesin."

CEZAEVİNDE KAHKAHA SESLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 14:05:00
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 14:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ IP: 88.229.194.xxx Tarih : 10.11.2009 13:36:35

inşallah af çıkar.....ama kısmi afff..