30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Cezaevinden eğitim atağı

CEZAEVİNDEN EĞİTİM ATAĞI

Erdemli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Halk Eğitim Merkezi İşbirliği ile Erdemli K2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda gerçekleştirilen “Takı Tasarım ve Halk Oyunları Kursu” tamamlandı.

Düzenlenen kurslarda 32 hükümlü ve tutuklu sertifika almaya hak kazanırken kursiyerler için Ceza İnfaz Kurumu’nun kütüphanesinde sertifika töreni düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan Erdemli Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gül, Erdemli K2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bir çok eğitim faaliyetlerinde bulunulduğunu belirterek, “Cezaevleri dışarıdan sadece tutuklu ve hükümlülerin cezalarını çekmek üzere hürriyetlerinden yoksun kaldıkları mekanlar olarak görülse de gerçekte hükümlü ve tutukluların topluma kazandırıldıkları rehabilite edilmeleri, meslek edindirilmeleri kapsamında önemli faaliyetlerin sürdürüldüğü mekanlardır” dedi.

Ceza ve Tevfik Evleri Genel Müdürlüğü bünyesinde İş Yurtları Daire Başkanlığı Denetimli Serbestlik Şube müdürlükleri ile son yıllarda ivme kazanan çalışmalar yapıldığını ifade eden Gül, “Artık cezaevleri küçük marangoz atölyeleri, el işçilikleri yapılan mekanlar olmaktan çıkmış kravat üretiminden tutun da altın gümüş gibi ziynet eşyaları üretilen, seracılık yapılan özellikle adalet saraylarına yönelik mobilya üretimi yapılan, tarımsal faaliyetler yapılan bir çok alanda üretim yapan mekanlar haline gelmiştir. Bizlerde Erdemli K2 Tipi Kapalı Cezaevi’nde imkanlar ölçüsünde hükümlü ve tutuklulara yönelik sosyo-kültürel eğitim alanında çalışmalar yapmaktayız” diye konuştu.

2010-2011 yılları içerisinde düzenlenen meslek edindirme ve eğitim kursları bünyesinde 74 hükümlü ve tutuklunun sertifika aldığını da dile getiren Gül, cezaevinde sürekli bir sirkülasyon olduğu için her kurs döneminde ayrı bir tören düzenleme imkanı bulanmadıklarını ancak bu yıl ilk kez tören düzenleme imkanı bulduklarını kaydetti.

Yapılan çalışmaların memnuniyet verici olduğunu ifade eden İlçe Kaymakamı İbrahim Özefe ise, “Burada yatan hükümlüler bir sebepten dolayı bir şekilde buraya geldiler. Burada bulunduğunuz zaman zarfını en iyi şekilde değerlendirmeniz gerekir. Burada yapmış olduğunuz faaliyetler hem sizin için hem de toplum açısından önemlidir. Çok değişik kurslar görmüş değişik eğitimlerden geçmişsiniz. Sizlere bu eğitimin sunulmasında emeği geçen herkesi kutluyor, siz kursiyerleri de tebrik ediyorum. Bilgi ve becerileri sertifikalarınız hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından tutuklu ve yükümlülere sertifikaları verildi. Protokol üyeleri kurslar sonunda açılan sergiyi de gezdi.

Sertifika törenine, İlçe Kaymakamı İbrahim Özefe, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gül, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı ile eşi Nadire Dağı, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Ali Akar, İlçe Halk Eğitim Müdürü Ömer Okur, kurs öğretmenleri ve kursiyerler katıldı.

CEZAEVİNDEN EĞİTİM ATAĞI
CEZAEVİNDEN EĞİTİM ATAĞI
CEZAEVİNDEN EĞİTİM ATAĞI
CEZAEVİNDEN EĞİTİM ATAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2011 Pazartesi 11:16:03
Güncelleme :16 Mayıs 2011 Pazartesi 13:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?