4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

CHP, Baykal'ı aday gösterecek

CHP MERSİN İL ÖRGÜTÜ BAYKAL'I YENİDEN ADAY GÖSTERECEK

CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, 33. Olağan Genel Kurultay'da Deniz Baykal'ın yeniden genel başkanlığa aday olmasını önererek, kendisine tam destek verdiklerini açıkladı.

CHP İl Binası'nda 13 ilçe başkanı ve 24 kurultay delegesiyle birlikte ortak bir açıklama yapan Yılmaz Şanlı, CHP'nin halkla kucaklaştığı ve mevcut iktidarın tek alternatifi olarak görüldüğü bir dönemde Deniz Baykal'a yapılanların bir 'komplo' olduğunu iddia ederek, bu komplonun hedefinin de sadece Baykal ve CHP değil, aynı zamanda da Deniz Baykal başkanlığındaki CHP tarafından ortaya konulan demokrasi ve hukuk mücadelesiyle birlikte Türkiye ile Atatürk ilke ve inkılapları olduğunu ileri sürdü. Şanlı,

"Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal'a yapılan bu komploya karşı tüm CHP'liler, Atatürkçüler, yurtseverler, çağdaş ve demokratlar çok büyük bir üzüntü içindedir. Bu üzüntü içerisinde olan herkesin önemli görev ve sorumluluğu ortaya çıkmıştır. O da AK Parti'ye karşı mücadele etmek ve bu mücadeleyi kazanmaktır. Sayın Baykal'ı yeniden aramızda görmek istiyoruz. Sayın Baykal, Türkiye'ye sahip çıkma mücadelesinde inanıyoruz ki, asla ve asla CHP'yi ve CHP'lileri yalnız bırakmayacaktır" dedi.

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan CHP 33. Olağan Genel Kurultayı'na dikkat çeken Şanlı, kurultayda kendisinin ve CHP Mersin İl Başkanlığı'na bağlı 13 ilçe başkanının yanı sıra 24 kurultay delegesinin de genel başkanlığa Deniz Baykal'ı önerdiklerini sözlerine ekledi.

CHP MERSİN İL ÖRGÜTÜ BAYKAL'I YENİDEN ADAY GÖSTERECEK
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 15:44:03
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 18:19:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?