5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

CHP adayına sarhoş saldırısı

CHP'nin Erdemli Belediye Başkan Adayı Ömer Faruk Ercan, eşi kız kardeşi ve bir grup partili, ev ziyaretleri sırasında alkollü bir kişinin saldırısına uğradı.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam CHP Erdemli Belediye Başkan Adayı Ömer Faruk Ercan, eşi Asuman Ercan, kız kardeşi Teslime Yaşar, Belediye Meclis Üyesi Adayı Şerife Çiftçi ve beraberindeki grup Koyuncu Mahallesi'nde ev ziyaretleri yaptığı sırada sokaktan geçen bir kişinin saldırısına uğradı. Alkollü olduğu öğrenilen saldırgan Ö.A. (43) Ercan ile eşi ve beraberindekilere tekme ve tokat attı. Saldırgan olay yerine çağrılan polis tarafından gözaltına alındı.

Ercan, partililerle birlikte bugün seçim bürosunda yaptığı açıklamada, "Siyasette bu tür nahoş hadiseler olmuştur. Bizim arzu ettiğimiz temiz bir siyaset, arzu ettiğimiz temiz bir Erdemli. Uğradığımız bu saldırı bizi derinden üzmüştür. Arkadaşlarıma siyasette bu gibi olumsuzluklarla karşılaşılabileceğini ve sabırlı olmaları gerektiğini kendilerine söylüyorum" dedi.

Siyasetin zaman zaman gerginleşebileceğini, gerginliklerde başbakanlara bile yumruk atıldığını ifade eden Ercan, "Biz böylesine çağ dışı yaklaşımların ülkemizde ve çevremizde görmek istemiyoruz. Biz bu tür davranışları kınıyoruz. Tekrar ediyorum isteğimiz huzurlu bir seçimdir" diye konuştu.

Seçimleri kazanması halinde kendisine ve eşine saldıran alkollü vatandaşı tedavi ettireceğini ve sahip çıkacağını da dile getiren Ercan, "Onlarda insan nihayetinde. Biz vatandaşlarımıza ve partililerimize sabır ve sükun tavsiye ediyoruz. Olayda en çok üzüldüğüm eşim oldu. Onun yanında çok küfürle hakaretle karşılaştım. Ama siyasetçi odur ki işte bu gibi durumlarda sabredebilendir. Bana tekmeyle vurduğu halde ben ona vurmadım. Kız kardeşime tokat ve yumruk attığı halde ben ona yine de ses çıkarmadım. Küfür ettiği halde ona mukavelede bulunmadım. Tüm CHP'li arkadaşlarımın başına bu gibi hadiseler gelebilir" diye konuştu.

Açıklamanın ardından seçim bürosunda bulunan partililer, saldırıyı alkışlarla protesto etti. Gözaltına alınan saldırgan Ö.A.'nın bugün sabah serbest bırakıldığı bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 12:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?