4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

CHP Akdeniz'de 'ahde vefa' günü

CHP AKDENİZ'DE 'AHDE VEFA' GÜNÜ

CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, CHP Genel Başkanlığı'na seçilen Kemal Kılıçdaroğlu bir rüzgar yakaladıklarını, bu rüzgarın da kendilerini iktidara taşıyabilmesi için il ve ilçe teşkilatlarının çok çalışması gerektiğini vurguladı. Şanlı, artık kırgınlık ve küskünlüklere son verilmesi çağrısında bulunarak, bugüne kadar partiden küstürülen ve kırılan insanlardan da yaşananlar nedeniyle özür diledi.

CHP Akdeniz İlçe Teşkilatı tarafından, Kongre ve Sergi Sarayı'nda ilk defa organize edilen; 'Ahde Vefa Günü' kapsamında eski ve yeni partililer bir araya geldi, yapılan konuşmalardaysa birlik ve beraberlik mesajları verildi. Söz konusu etkinlikte geçmişte partiye hizmet ederek katkı sunan isimler onurlandırılıp çeşitli hediyeler takdim edilirken, karşılıklı yapılan sohbetlerdeyse eski partililer yenilere tecrübe ve birikimlerini aktardı. Burada konuşan CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı, kongre sürecinin ardından CHP Genel Başkanlığı görevine seçilen Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte bir rüzgar yakaladıklarını ve bu rüzgarın da partiyi iktidara taşıyabilmesi noktasında il ve ilçe teşkilatlarının çok iyi çalışması gerektiğini vurguladı.

Artık kırgınlık ve küskünlüklerin son bulması gerektiğinin altını çizen Şanlı, bugüne kadar görev yapan parti yönetimlerinin küstürdüğü veya kırdığı tüm partililerden yaşananlar nedeniyle özür diledi. Yılmaz Şanlı, herkesi CHP çatısı altında toplanmaya çağırarak, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Kırgınlıkları ve küskünlükleri ortadan kaldırarak; tüm partililerimizi iktidar yolunda el ele yürümeye davet ediyorum. AK Parti iktidarının reva gördüğü zulümden halkımızı ancak CHP iktidarı kurtaracaktır. İktidara gelebilmek için de hep birlikte canla, başla, özveriyle çalışmamız gerekiyor. El ele verelim partimizi iktidara getirelim."

CHP Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar ise, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak, altı okun ışığında CHP programına sadık kalarak, çıkmış oldukları iktidar yürüyüşünü emin adımlarla sürdüreceklerini kaydetti. Uyar, "Belki geçmiş yıllarda; parti örgütlerimize bir baba kadar yakın olmuş bu kişilere sevgi ve saygımızı ifade etmekte yetersiz kaldık. Bu eksikliğimizi gidermek için bugün bu toplantıyı düzenledik ve bu etkinliği her yıl düzenleyerek geleneksel hale getireceğiz. Geçmişimizin değerleri olan büyüklerimizi, geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizle buluşturacağız. Bununla birlikte geçmişimizden alacağımız enerjiyle geleceğimizi kurgulayacağız. El ele partimizi iktidara taşıyacağız" dedi. Konuşmaların ardından partiye uzun yıllar hizmet edenlere hediyeleri takdim edildi.

CHP AKDENİZ'DE 'AHDE VEFA' GÜNÜ
CHP AKDENİZ'DE 'AHDE VEFA' GÜNÜ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2010 Cumartesi 17:24:05
Güncelleme :12 Haziran 2010 Cumartesi 17:50:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?