4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

CHP Genel Sekreteri Sav, Mersin'de

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, TBMM'nin Lübnan'a asker gönderilmesine ilişkin tezkereyi de püskürteceğini söyledi. 

Mersin merkeze bağlı Kazanlı Beldesi'nde yeni belediye binasının açılışına katılan Sav, burada yaptığı konuşmada, bölücü faaliyetlerle Lübnan'a asker gönderilmesi tartışmalarına değindi. Dış politikanın ABD güdümünde olduğunu ileri süren Sav, Irak'a asker gönderilmesi konusunda ABD'nin karar vermeye kalktığını savunarak, aynı yöndeki tavrın bugün de Lübnan'a asker gönderilmesi konusunda sürdüğünü ifade etti. Sav, ''CHP'nin şanlı direnişiyle 1 Mart Tezkeresi püskürtüldü. 

Şimdi 'Lübnan'a asker gönder' komutu geliyor. Beklemeden TBMM'yi toplantıya çağırıyorlar. Yüce Atatürk'ün başkanlığını yaptığı TBMM, umuyorum ki 1 Mart Tezkeresi'ni püskürttüğü gibi Lübnan'a asker gönderme tezkeresini de püskürtecektir'' dedi. 

Bölücü faaliyetlere de değinen Sav, ''Nusaybin'de bir ilköğretim okulunu basarak, Türk bayrağını yırtan, yakan, bununla yetinmeyip Mustafa Kemal Atatürk'ün büstüne ip bağlayıp Nusaybin Köprüsü'nden sarkıtan bahtsızlar, Atatürk sevgisinde boğuluncaya kadar mücadelemiz sürmelidir. 'Ben Türkiyeliyim, Türklüğümle gurur duymuyorum, ben Kürdüm' diyerek bölücülüğün, ayrımcılığın temelini atmaya çalışan, yöresindeki belediye başkanlarının, bölücülerin yargı önünde hesap vermesine kadar mücadelemiz sonuna kadar sürmelidir" diye konuştu. 

Konuşmasının ardından gençlik kollarına üye bin kişiyi temsilen 2 gence parti rozeti takan CHP Genel Sekreteri Önder Sav, daha sonra Kazanlı Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışını yaptı. Bina içerisinde bir süre incelemelerde bulunan Sav, daha sonra Mersin'den ayrıldı. 

Açılışa CHP Milletvekilleri Mustafa Özyürek, Ali Oksal, Vahit Çekmez, Şefik Zengin, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Kazanlı Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2006 Perşembe 12:00:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?