5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

CHP seçim bürosuna molotof

Mersin'de, CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın seçim bürosuna molotoflu saldırı düzenlendi. Saldırıda, seçim bürosu kapalı olduğu için yaralanan olmazken, küçük çapta maddi hasar meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre 29 Mart yerel seçimlerinde yeniden belediye başkanlığına aday olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın Selçuklar Mahallesi, 202. Cadde üzerinde bulunan seçim bürosuna, gece kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce molotof kokteylli saldırı düzenlendi. 3 katlı bir binanın zemin katında bulunan seçim bürosunun kapalı olması nedeniyle saldırıda yaralanan olmazken, çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kısa sürede söndürüldü. Molotoflu saldırı nedeniyle seçim bürosunun camlarında ve duvardaki afişlerde küçük çapta hasar meydana geldi.

Saldırı sonrası polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Emniyet yetkilileri, saldırganların yakalanması için çok yönlü soruşturma başlattı.

Öte yandan Mersin'deki seçim sürecini karıştırmak isteyen provokatörler, önceki gün de merkez Mezitli ilçesinde DTP'ye ait bir seçim bürosuna taşlı saldırı düzenleyerek, camlarını kırmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 09:32:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?