4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

CHP 'seçim' startını verdi

CHP MERSİN'DE 'SEÇİM' STARTINI VERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Mersin'de 'referandum' ve 'seçim' startını verdi. İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen istişare toplantısındaysa 'Anayasa Değişiklik Paketi'nin yanı sıra seçimlerde nasıl bir yol izleneceği masaya yatırıldı.

Macit Özcan Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen oturuma; CHP Mersin Milletvekilleri İsa Gök ile Ali Oksal'ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özan ve çok sayıda partili katıldı. Burada konuşan İl Başkanı Yılmaz Şanlı, önümüzdeki dönemde iki kez sandık başına gideceklerini ifade ederek, bunlardan birinin 'Anaysa Değişiklik Paketi' ile ilgili referandum, diğerinin de genel seçimler olduğunu anlattı. Şanlı, her iki konunun da kendileri açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, başarılı olmak için çalışmanın ötesinde neler yapılması gerektiğini masaya yatırarak, kendilerine bir 'yol haritası' belirlemek istediklerini dile getirdi.

AK Parti'nin yapılan anketlere göre sürekli oy kaybettiğini ileri süren Şanlı, "Anaysa değişikliğiyle ilgili anketlere baktığımızda; halkımız söz konusu değişikliklere ilgi göstermiyor. Anketlerde Türkiye'nin en önemli sorunları arasında yüzde 70'lik bir oranla işsizlik ve yoksulluk gösteriliyor. İşte böyle durumlarda biz örgütler olarak çok çalışmalı, halkımıza da AK Parti'nin yaptıklarını anlatmak zorundayız. Yapacağımız çalışmalarda halkımızla buluştuğumuzda hangi konuları onlarla tartışacağımızı ve tartıştığımız konularla ilgili halkımıza CHP'nin görüş ve önerileriyle çözümlerini anlatmamız gerekiyor" dedi.

"BÜYÜK BİR CESARET ÖRNEĞİ GÖSTEREREK ALTYAPIYA EL ATTIK"

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li başkanı Macit Özcan ise, kentte bugüne kadar hayata geçirilen proje ve yapılan çalışmalar hakkında partililere kısa bir açıklama yaparak, kendisine yöneltilen eleştirilere de yanıt verdi. Özcan, tüm engellemelere rağmen çöp sorununun çözdüklerini ancak buna rağmen son yapılan yerel seçimlerde en düşük oy oranını merkez ilçe Toroslar'dan aldıklarını ve bu durumun da kendilerini üzdüğünü dile getirdi. En çok eleştirildikleri konuların başında altyapı çalışmalarının geldiğine dikkat çeken Özcan, "Altyapı çalışmaları, ne yazık ki seçim dönemine denk geldi. Bu durum bize oy da kaybettirdi. Altyapısı olmayan bir kentin, bu eksikliğini eninde sonunda biri giderecekti ve bu kişi biz olduk. Büyük bir cesaret örneği göstererek, elimizi taşın altına koyduk. Artık sel gibi doğal afetlerden korkmuyoruz. Çöp sorununu çözdük ve kentin çöple ilgili bir sorunu da kalmadı" dedi.

İçme suyu şebeke hatlarını yenilediklerini, çürüyen borularınsa değiştirildiğini dile getiren Özcan, suyla ilgili herhangi bir problemlerinin de olmadığını, geleceğe güvenle baktıklarının altını çizdi. Özcan, 'Atıksu Arıtma Tesisi'nin tamamlandığı yönündeki müjdeyi geçmişte Mersinlilere verdiğini hatırlatarak, merkez ilçe Mezitli'yi kapsayan 'Batı Arıtma Tesisi'nin de önümüzdeki dönemde hayata geçirileceği bilgisini verdi. Otogar konusunda yaşanan sorunları aşabilme adına çalışma içinde olduklarını anlatan Özcan, Toroslar'daki eski çöp depolama alanının hemen alt tarafında yer alan bölümün yeni Otogar olarak projelendirildiğini, bu kapsamda da arsa sorununun büyük ölçüde çözüldüğünü söyledi.

"KENTTEKİ KAZILARIN TAMAMI BİZE AİT DEĞİL"

Mersin'de şu anda devam eden kazı çalışmalarının tamamını kendilerinin yapmadığını, TEDAŞ, Türk Telekom ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen kazıların da olduğu bilgisini veren Özcan, kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj hattıyla ilgili çalışmaların kendi sorumlulukları altında olduğunu, ancak bunun yanında elektrik tellerinin yer altına döşenirken, MOBESE kapsamında da kablo döşemelerinin de yürütüldüğünü, Türk Telekom ve doğalgaz hattı çalışmalarınınsa üst üstte geldiğini anlattı.

Özcan, "Doğalgazla ilgili çalışmanın ne zaman tamamlanacağını sorduğumda bana '3 yıl daha sürecek' diyorlar. Yani Mersinliler olarak 3 yıl daha sıkıntı çekeceğiz. Bende bir belediye başkanı olarak vatandaş gibi bu durumdan illallah ettim. Bugün yaşananlar bizi de rahatsız ediyor ancak bu çalışmaların mutlaka yapılması gerekiyor. Bu nedenle de herkesin sabırlı olması lazım" diye konuştu.

"AK PARTİ, MHP VE BDP BİZE KARŞI KOALİSYON KURDU"

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti, MHP ve BDP'nin kendilerine karşı koalisyon oluşturduğunu ve bu durumun da belediye hizmetlerini kilitlediğini ileri süren Macit Özcan, geçmiş dönemde AK Parti ile ortak hareket ettiklerini ancak bu durumun da bizzat AK Parti tarafından sona erdirilerek, kendilerine karşı muhalefete girişildiğini dile getirdi. Özcan, Mersin'de güzel şeyler yaptıklarını ve parti olarak da iktidarda olmalarının; halkın kendilerine verdiği destek ve güvenin de bir göstergesi olduğunun altını çizdi.

Dünya ölçeğinde yaşanan ve Türkiye'yi de etkileyen ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçirdiklerini, belediye gelirlerinin de düşen vergi gelirlerine bağlı olarak azaldığını ifade eden Özcan, geçmiş dönemlerde yapılan borçlar nedeniyle de sıkıntılar yaşadıklarını, belediye bütçesinin de yapılan kesintiler nedeniyle azaldığını, tüm bunların da hizmet üretmelerini engellediğini öne sürdü. Özcan, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Mersin'de güzel şeyler oluyor ve her şeye rağmen biz güzel şeylerin altına imza atmaya da devam edeceğiz."

CHP MERSİN'DE 'SEÇİM' STARTINI VERDİ
CHP MERSİN'DE 'SEÇİM' STARTINI VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2010 Cumartesi 15:43:05
Güncelleme :17 Nisan 2010 Cumartesi 15:51:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şeref IP: 212.175.32.xxx Tarih : 18.04.2010 11:34:21

Ben Akp'li değilim  bir Mersinli olarak yırtıp ve çiğnediğiniz kara çarşafları unutmadım, ufacık bez parçasına tahammül edemeyen siz chp'lilere seçmen sandıkta size cevap verecektir.Saygılarımla,