5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

CHP-SHP ittifakı başlamadan bitti

Mersin'de 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere birlikte girmeyi düşünen CHP ve SHP arasındaki ittifak başlamadan bitti. SHP Mersin İl Başkanı Ali Duman, yerel seçimlerde CHP ile ortak hareket etmekten vazgeçtiklerini açıkladı.

Ali Duman, parti yöneticileriyle birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde düzenlediği toplantıda, CHP ve SHP arasında yapılması düşünülen 'seçim ittifakı' ile ilgili açıklamalarda bulundu. SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmesinin ardından yerel seçimlerde CHP ile birlikte ortak hareket etme kararı aldığını hatırlatan Duman, ancak buna rağmen Mersin'de CHP il ve ilçe yöneticileriyle birlikte mevcut belediye başkanları ve başkan adaylarından bekledikleri ilgiyi göremediklerini söyledi.

CHP'nin SHP'yi yok saymasıyla aynı zamanda da solda kurulması planlanan diyalog için tüm kapıları kapattığını belirten Duman, CHP'nin aday belirleme noktasındaki tutumunu da sert bir dille eleştirdi. Aday belirleme çalışmalarında SHP'nin kanaat önderlerinin yok sayıldığını ileri süren Ali Duman, bu durumun da kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Duman, "Başta belediye başkan adaylıkları olmak üzere il genel meclisi ve belediye meclis üyelikleri belirlenirken de SHP ve parti üyeleri yok sayılmıştır. Bu durum bizi ve partililerimizi derinden üzmüş ve incitmiştir. Tüm bu yaşananlar karşısında daha fazla sessiz kalamazdık. Bu nedenle de yerel seçimlerde CHP ile ortak hareket etmeyeceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 15:48:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?