4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

CHP yönetiminden Özcan'a ziyaret

CHP YÖNETİMİNDEN ÖZCAN'A ZİYARET

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, önümüzdeki dönemde yapılacak olan genel seçimlerde CHP'nin başarılı olup, iktidara gelebilmesi için partinin oy oranının en az yüzde 35 ve üzerine çıkartılması gerektiğini vurguladı.

CHP Yenişehir İlçe Başkanı Yunus Özdemir, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte aynı zamanda da CHP üyesi olan Macit Özcan'ı makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu. Burada konuşan Özdemir, Mersin'in şanslı illerden birisi olduğunu ifade ederek, "Çünkü şu anda Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Sayın Macit Özcan, gerek dünya görüşü gerekse de yaptığı hizmetlerle Mersinlinin gönlünde taht kurmuş durumda. 3 dönemdir göreve seçilmesi de zaten bunu gösteriyor. Yenişehir İlçe Örgütü olarak da kendisinin kente verdiği hizmetler övünç kaynağımız olmuştur" dedi.

CHP'nin son yapılan referandum yoklamasında iyi bir netice aldığını savunan Yunus Özdemir, ancak bunun kendileri için yeterli olmadığını ve önümüzdeki dönemde yapılacak olan genel seçimlerde partinin oy oranını daha da yükseltebilmek için şimdiden çalışmalara başladıklarını anlattı. Özdemir, daha sonra 2011 yılı Haziran ayında yapılması planlanan seçimlerde CHP olarak nasıl bir strateji ortaya koyup, nasıl bir seçim çalışması yapılacağı konularında da Özcan'a bilgi verdi.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, 2009 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde CHP'nin Mersin'de en başarılı olduğu ilçenin yüzde 40 oy oranıyla Yenişehir olduğunu hatırlatarak, elde edilen başarıdaysa Yenişehir İlçe Teşkilatı'nın önemli bir payı olduğunu anlattı. Özcan, diğer ilçelerin de Yenişehir İlçe Teşkilatı'nın temposuna ayak uydurarak, birlikte ve ahenk içinde çalışmalarını sürdürmelerinin bir zorunluluk olduğunu dile getirdi.

Genel Merkez'in başarılı olmasının temelinde örgütlerin başarılı olmasının yattığını kaydeden Özcan, "Haziran ayında yapılacak genel seçimde CHP'nin başarılı sonuç alması ve iktidara gelebilmesi için, tüm örgütün birlik ve beraberlik içinde çalışması gerekmektedir. Bu çalışmanın da planlı, programlı ve kimseyi küstürmeden yapılması gerekiyor. O açıdan şimdiden partili kadınlarımızın, gençlerimizin ve örgütlerimizin, CHP'nin plan ve programlarını halka iyi bir şekilde anlatması gerekmektedir. Yapılan anketlerde CHP'nin oy oranı yüzde 30'larda gözükmektedir. Haziran ayında yapılacak genel seçimde iktidara ulaşmak istiyorsak, oy oranımızı en az yüzde 35 ve yukarısına çıkarmalıyız" diye konuştu.

Türkiye'de işlerin yolunda gitmediğini ve gidişatın hiçte iyi olmadığını iddia eden Macit Özcan, sorun ve sıkıntıların aşılabilmesi adına da Türkiye'nin CHP iktidarına ihtiyaç duyduğunu, bu ihtiyacın karşılanması için de parti tabanının çok iyi çalışması gerektiğini söyledi. 12 yıllık belediye başkanlığı döneminde yapmış olduğu çalışma ve hayata geçirmiş oldukları projeler hakkında da bilgi veren Macit Özcan, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Bunların başında atıksu arıtma tesisi, katı atık düzenli depolama tesisi başta gelmektedir. Sadece bu iki yatırımın toplam maliyeti 170 milyon lirayı bulmakta. Bunun yanı sıra Dünya Bankası'ndan temin edilen kredi ile şu an kent merkezindeki 600 kilometre uzunluğundaki içme suyu borularının değişimini yapıyoruz. 'Deniz Park Projesi'nin ihalesini yaptık ve Nisan ayında hizmete sunmayı planlıyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 10:44:01
Güncelleme :3 Kasım 2010 Çarşamba 18:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?