4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

CHP'de kongreye doğru

CHP MERSİN İL KONGRESİNE DOĞRU

CHP Mersin İl Teşkilatı'nda kongre hazırlıkları sürüyor. Mevcut başkan Yılmaz Şanlı, 28 Şubat'ta yapılacak olan kongrede yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Yılmaz Şanlı, İl Binası'nda düzenlenen basın toplantısında partisinin merkez ilçe başkanlarıyla birlikte gazetecilerin 'CHP Mersin İl Kongresi' ile ilgili olarak kendisine yöneltmiş olduğu sorulara yanıt verdi. 24 Eylül 2008 tarihinde MKY tarafından İl Başkanlığı görevine atandığını hatırlatan Şanlı, kentte yeni oluşturulan Akdeniz, Yenişehir, Toroslar ve Mezitli ilçe teşkilatlarının yanı sıra diğer ilçe başkanlıklarıyla birlikte 29 Mart yerel seçimlerinde başarılı olmak için çalıştıklarını anlattı.

Türkiye'de en zor seçimin yaşandığı bölgelerden birinin de Mersin olduğunu vurgulayan Şanlı, 5 siyasi partinin iddialı olduğu yerel seçimlerde ortaya konulan çalışmaların bir sonucu olarak; Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Yenişehir, Mezitli, Gözne, Yenice, Atalar ve Köseçobanlı belediye başkanlıklarını kazandıklarını hatırlattı. 2009 yılı Ekim ayıyla başlayan kongreler sürecindeyse demokratik ve katılımcı bir anlayışla delege seçimleriyle birlikte ilçe kongrelerini de gerçekleştirdiklerini ifade eden Şanlı, "Tüm İlçe Kongreleri seviyeli ve partimize yakışan bir olgunluk içerisinde gerçekleşti. Anamur, Aydıncık, Gülnar, Mut, Tarsus ve Akdeniz İlçe Başkanlıklarına yeni arkadaşlarımız seçildi" dedi.

İl Yönetimi olarak kendilerinin, söz konusu süreçte parti tüzüğü ve MYK kararlarına bağlı alarak, tüm partili ve delegelerin kongre sürecine katılması için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Yılmaz Şanlı, bugüne kadar kongrelerine katılmış olduğu ilçe teşkilatlarının, partili ve il kongre delegelerinin kendisine gösterdiği sıcak ilginin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Şanlı, görev süresince yapmış olduğu çalışmaların parti tabanında olumlu karşılandığını vurgulayarak, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "28 Şubat'ta yapılacak olan; 'İl Kongresi' yeniden başkanlığa aday olmamı istediler. Parti geleneklerimize göre mevcut il başkanının aday olmasının takdiri; ilçe başkan ve yönetim kurulları, il kongre delegeleri ve partililerimizin istek ve önerisiyle olur. Bu noktada tarafıma görev ve sorumluluk önerildi ve bende yeniden başkanlığa aday olduğumu, bugün burada açıklıyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 16:15:00
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 16:51:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?