4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

CHP'deki gelişmeler üzdü

CHP'DEKİ 'TÜZÜK' KRİZİ

CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, bugün gelinen noktada CHP'de 'iki başlı bir yönetim' tablosunun ortaya çıktığını ve bu durumun kendilerini üzdüğünü belirterek, yaşananların bir an önce partiye zarar vermeyecek bir uzlaşıyla çözümlenmesi gerektiğini vurguladı. Şanlı, kurultay kararı alınması halinde de kararlarını adaylara göre vereceklerini söyledi.

Ankara'da yaşanan gelişmeleri sadece izlemekle yetindiklerini, durumun da kendilerini üzdüğünü kaydeden Şanlı, Türkiye gündeminde CHP'nin iktidarının konuşulduğu bir ortamda bu tür olayların yaşanmasını doğru bulmadıklarının altını çizdi. Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin İl Teşkilatı olarak da tüm çalışmalarını 'CHP iktidarı'na göre yaptıklarını dile getiren Şanlı, "Ankara'da yaşanan sıkıntıların bir an önce partiye zarar vermeyecek bir uzlaşıyla çözümlenmesini bekliyoruz. Konu, hukuki bir konudur ve bu noktada da son sözü yargı söyleyecektir. Gelişmeleri takip ediyoruz ve CHP'nin de söz konusu sorunu çözeceğine inanıyorum" dedi.

Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın çıkışı ve bu çıkışın bir 'başkaldırı' olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceğine yönelik bir soruyaysa Şanlı, "Olayın ayrıntılarını tam olarak bilmiyoruz. Bir Parti Meclisi Toplantısı gündemdeydi. Bütün bunların detaylarını tam olarak bilmiyoruz. Konu artık yargıya taşındı. Gerek Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, gerekse de eski Genel Sekreterimiz Önder Sav tarafından konu yargıya taşındı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın vereceği karara göre süreç şekillenecektir" yanıtını verdi.

Bugün gelinen noktada CHP'de 'iki başlı bir yönetim' göründüğünü dile getiren Yılmaz Şanlı, CHP'nin Türkiye'yi kuran bir parti olduğunu hatırlatarak, böylesi bir durumun kendilerine yakışmadığını ve sorunun da bir an önce çözüme kavuşturulmasını beklediklerini anlattı. Şanlı, "Biz parti olarak 'iktidar' olabilmenin hesaplarını yaparken, yaşanan olaylar sadece bizi değil, çok sayıda partiliyi de üzdü. Biz bu üzücü olayın, hukuki anlamda bir sonuca bağlanmasını bekliyoruz. Yargının vereceği karar, bundan

sonraki sürecin ne olacağını da belirleyecektir. Kurultay kararı çıkarsa kararımızı adaylara göre vereceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2010 Cuma 13:47:02
Güncelleme :5 Kasım 2010 Cuma 13:57:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?