4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

CHP'deki işgal sona erdi

CHP'DEKİ İŞÇİ EYLEMİNE POLİS OPERASYONU

Mersin'de sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan ve dün sabah saatlerinde CHP İl Binası'nı işgal eden Akdeniz Çivi ve Tel Fabrikası işçilerinin eylemi, polisin müdahalesiyle son buldu.

Polis, önce göstericileri uyardı, karşılık alamayınca da operasyon için düğmeye bastı. Yaklaşık 18 saat süren eylemin ardından hiçbir direniş göstermeden teslim olan toplam 57 işçi, üzerleri tek tek arandıktan sonra gözaltına alındı.

CHP Yenişehir Belediye Meclis Üyesi Serhat Dövenci'ye ait olan çivi fabrikasında işçi olarak çalışırken, DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan işçiler, dün sabah saat 08.30 sıralarında İstiklal Caddesi üzerinde yer alan CHP İl Binası'na gelerek, burada görevlileri etkisiz hale getirdikten sonra kapıları kilitleyip binayı işgal etti. CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı ve İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz'ün ikna çabaları sonuç vermedi. Eylemlerini sürdürmekte kararlı

olan işçilere, çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Zaman zaman polis ile işçilere destek vermeye gelenler arasında gergin anlar yaşandı. Saatler ilerledikçe sinirler de gerilirken, devreye giren Emniyet Müdürü Öksüz, Birleşik Metal-İş Sendikası Anadolu Şube Başkanı Seyfettin Gülengül ve Yılmaz Şanlı ile görüşmelerde bulunarak, eylemin sona erdirilmesi konusunda çaba sarf ettiyse de sonuç alınamadı.i.

Gece saat 24.00 sıralarında işçilere destek vermeye gelenlerle polis arasında yaşanan gerginlik bir anda arbedeye dönüştü. Parti binasını işgal eden işçiler, yaşanan bu gelişmeye binanın camlarını kırarak tepki gösterdi. Olaylar büyümeden yatıştırıldı. CHP İl Binası'na girip, parti binasının giriş kapısında eylemci işçilerle konuşan CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı, "Sizleri bu saate kadar 'misafir' olarak kabul ettik ve gereken toleransı gösterdik. Ancak şu andan itibaren yapılanlar bize ve partimize zarar

veriyor. CHP, bir halk partisidir. Halkın partisinin İl Başkanı, kendi partisinin kapısından içeriye giremiyor. Bu doğru bir yaklaşım değil. Sizlerin binayı boşaltarak, eyleminizi farklı yöntemlerle sürdürmenizi bekliyorum" dedi. Ancak işçiler Şanlı'ya binayı boşaltmayacaklarını belirtince Yılmaz Şanlı da beraberindeki parti yöneticileriyle birlikte binadan ayrıldı.

Saatler bu sabah 03.00'ü gösterdiğinde ise güvenlik güçleri, operasyon için hazırlıklara başladı. Parti binasının girişine 'sinyal bozucu cihaz' yerleştirilirken, itfaiye ekipleri de işçilerin parti binasından aşağıya atlama ihtimaline karşı yere branda açtı. Polis, önce işçileri binayı boşaltmaları konusunda anons yapıp uyarılarda bulunarak dışarıya çıkmalarını istedi, karşılık alamayınca da operasyon için düğmeye bastı. İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce gerçekleştirilen

baskında, polis ekipleri, kapıyı demir levyeyle kırarak içeriye girdi.

Yaklaşık 18 saat süren eylemin ardından polise karşı direniş göstermeyen toplam 57 işçi, parti binasından çıkarılıp üzerleri tek tek arandıktan sonra gözaltına alındı. İşçiler, 4 polis otobüsü eşliğinde Mersin Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Öte yandan, CHP İl Binası'nı işgal eden eylemciler arasında yer alan Mesut Ateş adlı bir işçi ise, operasyonda yaklaşık 3 saat önce rahatsızlanınca olay yerinde hazır bulunan ambulansla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılarak, burada tedavi altına alındı.. Ateş'in sağlık durumununsa iyi olduğu öğrenildi.

CHP'DEKİ İŞÇİ EYLEMİNE POLİS OPERASYONU
CHP'DEKİ İŞÇİ EYLEMİNE POLİS OPERASYONU
CHP'DEKİ İŞÇİ EYLEMİNE POLİS OPERASYONU
CHP'DEKİ İŞÇİ EYLEMİNE POLİS OPERASYONU
CHP'DEKİ İŞÇİ EYLEMİNE POLİS OPERASYONU
CHP'DEKİ İŞÇİ EYLEMİNE POLİS OPERASYONU
CHP'DEKİ İŞÇİ EYLEMİNE POLİS OPERASYONU
CHP'DEKİ İŞÇİ EYLEMİNE POLİS OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2010 Cuma 04:56:04
Güncelleme :26 Kasım 2010 Cuma 15:44:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?