2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

CHP'den MESOP'a ziyaret

Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Talat Dinçer, büyük alışverişmerkezlerinin esnafın sonunu hazırladığını söyledi.

Dinçer, SSK'lı çalışanlara sağlanan kolaylıkların Bağ-Kur'lu esnafa da sağlanması gerektiğini belirtti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek, CHP Milletvekili Vahit Çekmez, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve CHP İl Başkanı Mustafa Uzun, geçtiğimiz günlerde yapılan MESOB Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen Talat Dinçer'i ziyaret etti. Ziyarette esnafın sıkıntılarını anlatan MESOB Başkanı Talat Dinçer, yaşanan ekonomik krizin ardından Mersin esnaf ve sanatkarının hala belini doğrultamadığına işaret etti. Dinçer, büyük alış veriş merkezlerinin de esnafın sonunu hazırlamada etkin rol oynadığını vurguladı. 5 yıl önce gündeme gelen Hipermarketler Yasası'nın Meclis'ten geçmemesiyle büyük alış veriş merkezlerinin önüne geçilemediğini ifade eden Dinçer, "Yasa zamanında Meclis'ten geçseydi, belki bu alış veriş merkezleri şehir dışına tasfiye edilecekti. Ama bu olmadı. Sizlerden bu yasanın takipçisi olmanızı bekliyorum" dedi.

Dinçer, TBMM gündeminde olan Bağ-Kur Yasa Tasarısı'na, prim borcu olan esnafın en az 3-4 ay sağlık hizmetinden yararlanmasına imkan sağlayacak hüküm konulması konusunda milletvekillerinden destek istedi. Dinçer, "Bir sigortalı işten çıkarıldığında ya da çalışamadığında 4 ay SSK'nın sağlık hizmetinden yararlanıyor. Oysa Bağ-Kur'lu bir esnafımızın 1 ay önceki priminden 10 YTL eksik yatırsa, sağlık hizmeti alamıyor. Bağ-Kur'lu esnafımıza da bu imkanın sağlanması konusunda sizlerden destek bekliyoruz" dedi.

Hipermarketler Yasa Tasarısı'nın takipçisi olacağını vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek de muhalefette olan bir parti olmalarına karşın esnafın sorunlarını Meclis gündemine sık sık getirdiklerini belirtti. Esnafın sorunlarının çözümü için çaba sarf edeceklerinin altını çizen Özyürek, "Esnafın sorunu bizim sorunumuz, çünkü büyük bir kesimi ilgilendiriyor. Esnaf huzurlu olursa, esnaf rahat olursa ülkenin düzeni yerinde demektir, çünkü onlar orta sınıfı teşkil ediyor. Esnafın durumu kötü olduğu zaman ülkenin de durumu zordur. Onun için esnafımıza büyük önem veriyor ve onların sorunlarının çözümü için büyük gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2005 Cumartesi 15:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?