5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

CHP'den molotoflu saldırılara kınama

CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, seçim bürolarına yönelik gerçekleştirilen molotofkokteyli saldırıyı kınayarak, tek tesellilerinin hiç kimseyi bir şey olmaması olduğunu söyledi.

Şanlı, parti binasında düzenlediği basın toplantısında; CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın, Gündoğdu Mahallesi 5720 Sokak'ta bulunan seçim bürosu ile Selçuklar Mahallesi 502. Cadde'deki seçim bürosuna yönelik saldırıyı kınadı.

Seçimlerin, demokrasinin olmazsa olmazı olduğuna dikkat çeken Şanlı, yapılacak seçimlerin de demokratik kurallara dayanmasının da şart olduğunu anlattı. Şanlı, "Seçimlere her siyasi görüşe mensup partiler katılabilmelidir. Bunun yanında her parti propaganda yapabilmeli, seçim bürosu açabilmeli ve seçmenlere kendisini ve görüşlerini anlatabilmelidir. Her siyasi parti ve adayın seçmenlere programını ve yapacaklarını anlatarak, onlardan oy isteyip seçmenleriyle buluşabileceği yerlerin en önemlisi de seçim bürolarıdır" dedi.

Mersin'de özellikle son süreçte DTP'nin Mezitli ilçesi ve Akdeniz ilçesine bağlı Adanalıoğlu beldesindeki seçim bürolarının ardından, CHP'nin Gündoğdu ve Selçuklar Mahalleri'ndeki seçim bürolarına saldırı gerçekleştirildiğini kaydeden Şanlı, tüm bu gelişmelerin demokrasi adına üzücü olduğunu ve tek tesellilerinin de saldırılarda hiç kimseye bir şey olmaması olduğunu dile getirdi.

Yılmaz Şanlı, açıklamasını şöyle sürdürdü:  "Seçim sürecinin demokratik kuralları içinde; barış ve dostluk kenti Mersin imajına kimsenin zarar vermeyeceği bir şekilde geçmesini istiyoruz. Bu noktada da tüm siyasi partilerin yöneticilerini, üyelerini, görevlilerini ve sempatizanlarıyla birlikte Mersin'de yaşayan herkesi sağduyuya davet ediyorum."
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 15:10:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?