30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

CHP'li gençlerden namus sözü

Mersin’de CHP’li gençler, Atatürk ilkelerinden ayrılmayacaklarına, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceklerine namus ve şeref sözü verdiler.

Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 73. yılında CHP Mersin İl Başkanlığı’nda ‘Anma Töreni’ düzenlendi. İl binası önünde gerçekleştirilen programa CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı, merkez ilçelerin başkanları, İl Gençlik Kolları üyeleri ve partililer katıldı. Gençler, Atatürk’ün Büyük Millet Meclisi’nde konuşma yaparken çekilmiş büyük bir fotoğrafını da taşıdılar. Törende saygı duruşunda bulunan CHP’liler, hep birlikte İstiklal Marşı’nı söylediler.

Anma programında bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 73. yıldönümünde saygıyla ve özlemle andığını belirtti. Atatürk’ün kurduğu ve en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünlerde baskı ve tehdit altında olduğunu ifade eden Şanlı, Ata’yı sadece çelenk koyarak, saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı okuyarak ve günün önemi hakkında konuşarak anmak değil, fikirlerini genç nesillere anlatmak gerektiğini kaydetti.

Atatürk’ün, "Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir" sözlerini anımsatan Şanlı, “Büyük Atatürk, fikir ve duygularının herkes tarafından bilinmesini, anlaşılmasını ve uygulanmasını istemiştir. Bu nedenle bu 10 Kasım’da herkesi; Atatürk’ün hayatını, Cumhuriyeti hangi şartlarda ve nasıl kurduğunu, devrimlerini, Türk milletini çağdaş uygarlık düzeyine getirmek için neler yaptığını mutlaka başta çocukları ve yakınları olmak üzere anlatmaya davet ediyorum. Böylece yeni Mustafa Kemal’lerin yetişmesini ve Atatürkçülüğü herkesin öğrenmesini sağlayalım. Ayrıca Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni mutlaka okuyalım ve birinci vazifemiz olan Türk İstiklali’ni ve Türk Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek görevimizi hiç ama hiç unutmayalım. Bunları yapalım ki, ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz’ diyen büyük Atam rahat uyusun. Sevgili Atam, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve eserlerini korumaya, yüceltmeye ve aydınlığını sonsuza kadar yaşatmaya Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Örgütü olarak ölümünün 73. yıldönümünde söz veriyor, saygıyla, özlemle anıyoruz” dedi.

İl Gençlik Kolları’nın hazırladığı anma programı, Şanlı’nın konuşmasının ardından İl Başkan Yardımcısı Kazım Kökten’in Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okuması, İl Gençlik Kolları üyelerinin de Gençliğin Ata’ya cevabını seslendirmesiyle devam etti. Gençler daha sonra “Türk gençliği olarak özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyet ve devrimlerin yılmaz bekçileriyiz. Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize, namus ve şeref sözü verir, kendimizi büyük Türk ulusuna adarız” diyerek Atatürk’e söz verdiler. Program, şiirlerin okunmasıyla sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2011 Perşembe 17:55:44
Güncelleme :10 Kasım 2011 Perşembe 17:57:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?