5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

CHP'li Şanlı'dan Öymen'e destek

CHP MERSİN İL BAŞKANI ŞANLI'DAN ÖYMEN'E DESTEK

CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, 'Dersim Olayları' ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Onur Öymen'in sözlerinin çarpıtılarak CHP ile Kürt ve Alevi vatandaşların arasının açılmak istendiğini savundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleştirilen 'demokratik açılım' görüşmelerinde yaptığı açıklamalarda 'Dersim Olayları'nı örnek göstermesiyle birlikte başlayan tartışmalar sürüyor.

Gelişmeleri CHP Mersin il binasında düzenlediği toplantıyla değerlendiren Yılmaz Şanlı, Öymen'in sözlerinin bazı çevreler ve birtakım basın kuruluşları tarafından kasıtlı olarak maksadını aşan bir şekilde çarpıtıldığını ileri sürerek, tüm bunların da Alevi ve Kürt vatandaşlarla CHP'nin arasının açılmak istenmesi amacına hizmet ettiğini savundu.

Şanlı, "Sayın Onur Öymen, daha sonra yaptığı açıklamalarla konuşmasının çarpıtıldığını ve sanki CHP'nin Tunceli'de yaşayan Alevi vatandaşlarımıza, Kürt vatandaşlarımıza karşı bir tavrı, farklı bir düşüncesi varmış gibi gösterilerek vatandaşlarımızın tahrik edildiğini belirtmiştir. Sayın Öymen, yapmış olduğu konuşmasındaki dile getirdiği sözlerinin çarpıtılması sonucunda geçmiş olayları hatırlayarak üzüntü duyan vatandaşlarımızdan özür de dilemiştir" dedi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün ve CHP'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana ülkenin doğusundan batısına tüm vatandaşlara, Kürtlere ve Alevilere her zaman sıcak duygularla yaklaştığını anlatan Şanlı, Atatürk'ün 'Kurtuluş Savaşı' kapsamında ilk ziyaret ettiği yerlerin başında Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesi olduğunu, burada da laikliğe bağlı Alevi toplum önderleriyle bir araya geldiğini hatırlattı.

Şanlı, "Kuruluş sürecinden bu yana CHP, Alevi yurttaşlarımızı incitecek herhangi bir söz söylememiştir. Kürt sorununa somut çözümleri bugün değil, tam 20 yıl önce sadece CHP ortaya koymuştur. Alevi ve Kürt vatandaşlarımıza yönelik bu tahrik kampanyası bizleri de son derece üzmektedir. Ancak bu tahriklere kapılarak tepkilerini ortaya koyanlar, AK Parti'nin oyununa gelmemelidir. Ülkemizin bugün en önemli sorunu olan işsizlik ve krize çözüm üretemeyen AK Parti'nin, işçi, memur ve emeklinin maaşlarıyla geçinemediği, çiftçinin ürününü satmakta zorlandığı bugünlerde bu sorunlara çözüm üretmediğini de halkımızın dikkatine sunuyorum. AK Parti iktidarını gündem değiştirmek yerine bu sorunlara çözüm üretmeye davet ediyorum" diye konuştu.

CHP MERSİN İL BAŞKANI ŞANLI'DAN ÖYMEN'E DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 14:11:00
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 20:51:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?