4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

CHP'nin oylarını bölüyorlar

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, sonradan DSP'li olanların bugünkü halinin rahmetli Bülent Ecevit'in kemiklerini sızlattığını savundu.

Seçim çalışmalarını sürdüren Macit Özcan, Pozcu Kooperatifi ile birlikte İTÜ Mezunları Derneği'ni ziyaret ederken, Değirmençay beldesinin yanı sıra merkez ilçe Mezitli'ye bağlı Tece beldesinde Mavi Akdeniz ve Florya Siteleri'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Söz konusu toplantılarda bugüne kadar hayata geçirmiş oldukları çalışma ve projeler hakkında bilgi veren Özcan, sorun ve sıkıntıları da dinledi.

Mersin'de CHP'nin oylarının bölünmesine yönelik sinsi bir oyun oynandığını iddia eden Özcan, düne kadar CHP çatısı altında siyaset yapanların, yerel seçimlerde belediye başkanlıklarına aday gösterilmediğini ve bu nedenle de DSP'ye katılarak, başkan adayı olduklarını hatırlattı. Kentte uygulanmak istenen; 'böl-parçala-yönet' anlayışının hakim kılınmak istendiğini ileri süren Özcan, "DSP'nin gerek Büyükşehir'de, gerekse de ilçe belediyelerinde bir iddiası olmamasına rağmen, sadece ve sadece CHP'ye seçim kaybettirmeye yönelik bu girişimini, sosyal demokratım diyen hiçbir kimsenin desteklememesi gerekir" dedi.

Büyükşehir'de DSP'nin oyları bölüp de kendilerine zarar veremeyeceklerini savunan Macit Özcan, "Birçok partinin iddialı olduğu kimi ilçelerde CHP adayının, yüzde 1 veya yazda yüzde 2 oranında oy farkıyla seçimi kaybetmesinin vebalini hangi DSP'li aday ödeyecek?" diye sordu. Özcan, "Sonradan olma DSP'lilerin bu halini gören rahmetli Bülent Ecevit'in kemikleri sızlamakta. Bu yüzden tüm sosyal demokratların oylarını bölmeden, kazanma ihtimali en fazla parti olan CHP'ye oy vermesini istiyorum. Aksi takdirde bazı ilçelerde DSP'ye verilen her oy seçimi AK Parti, MHP veya DTP adayının kazanması anlamına gelecektir" diye konuştu.
AK Parti'nin başta Büyükşehir olmak üzere merkez ilçede hiçbir belediyeyi kazanamayacağı iddiasında bulunan Özcan, AK Parti'nin iktidarı döneminde Mersin'e en ufak bir yatırım dahi yapmadığını ve bu nedenle de kendilerini eleştirmeye de haklarının olmadığını savundu. Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Mersinlinin oyu kutsaldır ve değerlidir, Mersinli oyunu 3 torba kömürle, 5 paket makarnayla bir tutmaz."

İsim vermeden MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Tat'ı, 'taşra siyaseti' yapmakla suçlayan Özcan, Mahmut Tat'ın her gittiği yede binlerce kişiyi işe alıp, fabrikalar kuracağına yönelik açıklamalarını da sert bir dille eleştirdi. Macit Özcan, "Sakın ola ki bu adaya itibar etmeyin. Çünkü söylediği şeyleri yapamaz. Ben de adayım ve bu adayın söylediği şeyleri yapmak mümkün olsa, seçimi tekrar kazanmak için ben yapmaz mıydım? Siyaset mezarlığı, geçmişte de insanların çaresizliklerini sömürerek siyaset yapmak isteyenlerle dolu. Mersin Halkı bu yalan ve dolan iddialara en güzel cevabı 29 Mart seçimlerinde en iyi şekilde verecektir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 12:33:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?