2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

CHP'nin türban açılımı

CHP Yenişehir İlçe Başkanı Yunus Özdemir, çok sayıda türbanlı ve çarşaflı kadının partilerine katıldığını belirterek, Genel Başkan Deniz Baykal'ın katılacağı törenle bu kadınlara parti rozetlerinin takılacağını söyledi.

Özdemir, yaptığı açıklamada, CHP'nin 'türban açılımı'nın doğru algılanması gerektiğini vurgulayarak, parti olarak kendilerinin çarşaf ya da türbanla herhangi bir sorunları olmadığını, asıl sorunun kamusal alanla ilgili olduğunu ifade etti. Özdemir, "Sokakta gezen Ayşe bacının, Fatma ninenin, Aysel teyzenin türbanıyla, çarşafıyla hiçbir derdimiz yok. Bu insanlarımızın nasıl giyinmesi gerektiği konusundaki özgürlükleri kendilerine aittir. Şu dakikada kentimizdeki üniversitede bir türbanlının içeri girmek istemesi gibi bir eylem olsa ilçe başkanı olarak en başta karşı duracaklardan biri olurum, Genel Başkanımız olarak Deniz Baykal olur. Bundan kimse kuşku duymasın" dedi.

Sokaktaki insanın kılık ve kıyafetine karışılmasının hiç kimsenin haddi olmadığını söyleyen Özdemir, hiçbir zaman böylesi bir söylem içinde de olmadıklarını dile getirdi.

Özdemir, "İşte tüm gelişmeler de bu şekilde oldu. Partinizi iktidara taşımak gibi bir söyleminiz varsa, uzaydan insan getiremeyeceğinize göre bu tip açılımlara ve katılımlara ihtiyaç vardır. Bu konuda Mersin'de son derece olumlu tepkiler de aldık. Çok sayıda türbanlı ve çarşaflı kadın partimize katıldı. Bunları biriktiriyoruz. Çok
yakında Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Kongre ve Sergi Sarayı'nda, Genel Başkanımız Deniz Baykal'ın da katılacağı bir davette toplu olarak rozet takıp kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 14:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?